5 motive sa alegi o Biblie de studiu

0
11

Despre BibliiNu vei cumpara lucruri fara rost si care sa nu iti fie de folos. Asa se face ca fara un minim de interes pentru ce inseamna Biblia nu te vei gandi sa o achizitionezi. Insa de vreme ce iti doresti sa o ai in casa si sa o citesti iti va fi mai de folos sa optezi pentru Biblia de studiu.

O Biblie este de la sine inteles ca reprezinta istorisirea si marturisirile despre viata lui Isus si cum a schimbat El lumea. O astfel de carte este fara doar si poate o carte de capatai pentru cei ce cred in El si ii urmeaza calea in viata. Cu toate acestea sa nu uitam ca nu este o carte scrisa in stil modern si ca nu poate fi atat de usor scrisa. Vei face acest efort insa intelegerea deplina are nevoie de explicatii.

Biblia de studiu este cea care avantajeaza pe fiecare dintre cei care au un interes nu numai in a citi cartea sfanta ci mai ales in a intelege pe deplin ce se transmite. Iata doar 5 motive pentru care aceasta varianta de Biblie este mai avantajoasa:

  1. Scurteaza timpul de informare caci cuprinde explicatiile de care ai nevoie.
  2. Cuprinde si harti si informatii complete pentru a avea o imagine de ansamblu care sa te faca sa intelegi transpunerea faptelor de la acea vreme intr-un anume context.
  3. Are explicatii pentru acele pasaje greu de inteles.
  4. Explica cuvintele ce pot avea un alt sens in era moderna si interpretate usor eronat intr-un anume context.
  5. Si nu in cele din urma sa nu uitam ca indiferent de ce note si biografii se introduc acestea nu pericliteaza si nu modifica cu nimic ceea ce Biblia inseamna si transmite. Ramane aceeasi carte sfanta ce vorbeste despre inceputurile religioase, despre evolutia acestei lumi si care ar fi calea dreapta in viata.

Cu editii speciale si ilustrate pentru copii, cu varianta cu explicatii pentru cei care doresc sa studieze Biblia indiferent daca este vorba de interes propriu sau nu aceasta varianta avantajeaza in modul in care prezinta totul. Si asta o vei simti cand ii vei rasfoi paginile pline de explicatii care usureaza intelesul si scopul cartii. Lasand la o parte superficialitatea de a crede ca a avea Biblia in casa este suficient cat sa te consideri cunoscator al religiei Biblia de studiu aprofundeaza intreg conceptul religios.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ