A furat China planurile secrete ale Americii de constructie a unui robot?

0
31

Oficialii Statelor Unite au ordonat efectuarea unei anchete, prin care se sustine ca statul chinez ar fi hack-uit o firma de cercetare in robotica, pentru dezvoltarea gadget-urilor militare secrete. Cel putin o operatiune cyberspy din China a resuit sa fure datele de la firma britanica QinetiQ, un antreprenor al Pentagonului.

Comisia de Securitate si Economica a emis un apel de urgenta catre analisti, astfel incat sa se scrie un raport cu privire la capacitatile roboticii industriale din China, dar si a celei militare- dar si de unde provin acestea.

In acest sens, Comisia de Securitate si Economica invita depunerea propunerilor pentru a oferi un raport cat mai curand posibil, dar si pentru a clarifica aceasta problema care implica China si Statele Unite. Astfel, cererea depusa de partile din SUA solicita o ancheta in care doreste sa se afle „in ce zone se afla deocamdata China si daca aceasta se afla inaintea Statelor Unite in ceea ce priveste dezvoltarea roboticii si a aplicatiilor militare. Ce tehnologii cu dubla utilizare in domeniul roboticii au fost achizitionate de China, prin transfer de tehnologie sau prin perforari cibernetice?”.

De asemenea, comisia intentioneaza sa evalueze sansele eforturilor de automatizare a Chinei, lucru care ar putea eclipsa initiativele Pentagonului, inclusiv „offset”- o initiativa de cercetare in Departamentul de Aparare, ce are scopul de a „compensa” progresele tehnologice realizate de adversari.

Oare China planuieste un Razboi Spatial?

Armata chineza este pe punctul de a crea un nou „Space Force”, cu scopul de a-si intari prezenta in orbita terestra mai joasa. In timp ce nu a existat niciun anunt oficial in acest sens, anumite surse din Washington Times sustin ca Space Force va fi creat in cadrul People’s Liberation Army. Astfel, acest program va fi caracterizat si va include rachete nucleare, forte de date electronice, unitati de amenintare cibernetica dar si alte semnale de informatii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ