A venit Mos Craciun…

0
6

Nu imi amintesc ultima data cand i-am trimis o scrisoare mosului, dar el in fiecare an a stiut sa imi aduca ce imi era necesar, ba chiar ce imi doream de multa vreme. Am o varsta destul de inaintata, dar parintii mei, iubita mea, prietenii cei mai buni au stiut mereu sa imi aduca cate ceva, chiar si o mica atentie pentru mine tot a contat.

Acum vreo 10-15 ani eram in dormitorul parintilor si cautam prin pat, sub pat, langa pat, prin sifonier, dar l-am gasit pe Mos Craciun dupa un fotoliu. Hiiiiii… in gandul meu „MOS CRACIUN NU EXISTA ?”” eram putin cam dezamagit, asa ca am asteptat momentul sa vad daca Mosul imi va aduce acele jucarii. A doua zi, fix cu ce am vazut eu si le-am spus parintilor ca le-am gasit. Eu nu mai stiau ce sa zica, dar au bagat repede motivul Ne-am intalnit pe drum cu mosul si ni le-a dat el. Ce sa mai… spiritul Craciunului este ceva magnific, mai ales cand esti copil si trebuie sa iti aduca si Mos Niculae si Mos Craciun.

Tin minte ca odata Mos Nicolae mi-a adus o nuia si am inceput sa fac galagie, eram dezamagit tinand cont ca eu stiam ca am facut numai lucruri bune. Fiind copil, nu faceam diferenta dintre bine si rau, dar parintii aveau grija ca de fiecare data eu sa ma maturizez si sa fac aceasta diferenta.

Cand eram copil ma culcam dela opt seara ca sa nu mai dureze noaptea atat de mult, pentru ca a doua zi sa vad ce mi-a adus mosul. Ii scriam scrisori, ii mai lasam si lapte cu prajituri, ciocolata, bomboane de toate pentru mos, mai ales atunci cand vedeam ca le-a mancat eram cel mai fericit. Pentru mine ca si copil, spiritul Craciunului a reprezentat totul, am avut o copilarie frumoasa, pana cand mi-am dat seama ca Mos Craciun si Mos Nicolae nu exista.

Acum, nici nu il mai astept, pentru mine sunt zile obisnuite. S-a dus acea senzatie placuta si acel copil din mine care  astepta cu nerabdare sa primeasca un cadou. Am crescut, am o familie, un serviciu, nu am copiii, dar astase va schimba in curand si voi putea fi la randul meu Mos Craciun, alaturi de sotia mea. Acum, cand vreau ceva imi cumpar, nu este nevoie sa fie o zi speciala, cam asta ar fi un avantaj al maturizarii, insa acel entuziasm era frumos si nu il pot aduce inapoi.

Viata de copil este frumoasa, mai ales in momentele de Craciun cand trebuie sa astepti cadourile Mosului. Nu mai zic ca atunci cand venea Mos Craciun la gradinita, era o agitatie maxima, toti copiii eram cuminti totusi cand intra in sala noastra de clasa si incepea sa vorbeasca cu noi, daca stim vreo poezie sau nu stiu ce alt lucru.

A venit Mos Craciun… Deja ? Pentru mine da, de la sotia mea. La voi a venit doar Mos Nicolae ?

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ