Activitati sportive populare in Franta

1
110
sporturi franceze
sporturi franceze

Pe langa fotbal si tenis, doua dintre cele mai populare activitati sportive din Franta, sporturile care mai sunt de asemenea foarte la indemana francezilor si deopotriva de iubite si de apreciate de acestia sunt si handbalul, rugby-ul, ciclismul si baschetul. Exista pe atat de multi atleti celebri si recunoscuti in toata lumea in Franta, pe cat exista sporturi in toata lumea.

Handbal

Chiar daca este adevarat ca Franta nu si-a stabilit o echipa oficiala de handbal decat pana in anul 1990, inca de atunci, aceasta a reusit sa aiba parte de cateva succese serioase  in cateva turnee importante. Aceste realizari includ castigarea a unor medalii de bronz in timpul Olimpiadei de vara din anul 1993, intrarea in finalele Campionatului Mondial din acelasi an si clasarea pe locul 3 in Olimpiada de vara din anul 2005. Sportul handbal este popular in scolile primare si secundare din Franta iar echipa de handbal in sine continua sa castige popularitate in tara sa.

Uniunea de rugby

Rugby-ul este un sport foarte popular si apreciat in Franta, si de fapt, echipa de rugby a Frantei este considerata una dintre cele mai puternice astfel de echipe din Europa. In fiecare an, Franta participa in Campionatul celor Sase Natiuni, alaturi de Anglia, Irlanda, Italia, Scotia si Wales, si aceasta echipa arede ce sa se bucure; a castigat campionatul de 14 ori. Clasamentul actual al acesteia ridica echipa Frantei pe locul al 8-lea.

Ciclism

Nimeni nu poate sa vorbeasca despre unul dintre cele mai populare sporturi in Franta fara sa mentioneze macar odata binecunoscutul in mod international Tur al Frantei. Acest eveniment de ciclism are loc in fiecare luna iulie si are o durata cam de trei saptamani pline de emotie si de entuziasm.

De vreme ce este adevarat ca cele 7 castiguri repetate ale lui Lance Amstrong in cadrul acestui tur au facut mult pentru popularitatea acestei curse, nu mai incape indoiala ca terenurile Frantei, care uneori pot fi perfide, mai ales cand ploua, au facut de asemenea multe pentru a castiga o constientizare mare asupra acestui sport renumit.

1 COMENTARIU

  1. De tenis stiam ca este celebru in Franta si foarte iubit, mai ales ca sunt atatia jucatori de tenis celeri francezi, de gen maasculin mai ales, dar de rugby nu prea am auzit.

LĂSAȚI UN MESAJ