Adoptii internationale

0
24
adoptii
adoptii

Adoptiile internationale pot fi foarte complexe si destul de costisitoare, stresante si pline de provocari. Sunt implicati mai multi pasi, asadar inainte de a incepe, aduna cat de multe informatii poti despre acest proces complicat si foarte indelungat. Acest lucru iti va ajuta la pastrarea procesului de adoptie cat mai directionat si cat mai placut cu putinta.

Sfaturi inainte de a incepe

Exista o serie de sarcini pe care trebuie sa le indeplinesti si documente pe care trebuie sa le aduni inainte de a incepe procesul in cauza:

  • Fa mai multa cercetare pentru a intelege cum trebuie legile, formele  si procedurile
  • Selecteaza o agentie de adoptii
  • Aduna toate informatiile si formele necesare, dar si documentele de care ai nevoie care sa te sprijine in decizia ta
  • Intocmeste un tabel cu formele necesare si cu deadline-urile necesare pentru fi cat mai organizat
  • Pastreaza doua sau trei copii certificate/de la notar pentru toate cerintele necesare si pentru scrisorile de aprobare drept sprijin
  • Urmeaza cum trebuie fiecare parte a procesului (tara federala, stat sau tara straina) si cu atentie pentru a te asigura ca nu te va impiedica si intarzia nimic in cadrul procesului tau

Legi de Guvern

Exista trei seturi de legi care guverneaza procesul in cauza si agentia ta de adoptii ar trebui sa fie familiara cu acestea. Daca esti un cetatean al S.U.A. care incearca sa adopte peste hotare, pasii pe care ii urmezi depind in intregime de faptul ca tara din care vrei sa adopti urmeaza legile Conventiei de Adoptii de la Haga.

Aceasta institutie protejeaza drepturile si siguranta copiilor adoptati in mod international. Daca te afli in Statele Unite si adopti dintr-o alta tara care face parte din Conventia de la Haga, ambele tari trebuie sa urmeze o procedura  specifica. Copiii din tarile care fac parte din Conventia de la Haga trebuie sa se conformeze definitiei Conventiei Adoptatiilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ