Alimentele care te imbatranesc

0
21
alimente

Procesul de imbatranire reprezinta un fenomen normal care ne afecteaza pe fiecare dintre noi la un moment dat in viata. Cele mai afectate de acest proces sunt femeile, care ajung sa cheltuie o multime de bani pe operatii estetice, pe injectii cu botox sau pe creme care promit ca sunt elixirul tineretii. Pentru a evita sa ajungi un astfel de om, afla ca procesul de imbatranire poate fi amanat daca eviti sa consumi anumite alimente, astfel ca, vei ajunge sa mananci si mai sanatos si nici nu vei ”arunca” banii pe geam, pe interventii estetice fara niciun folos.

Alimente care grabesc procesul de imbatranire

In primul rand, renunta la consumul de alcool. Alcoolul afecteaza organele interne, indeosebi ficatul, iar un consum ridicat de alcool poate determina alterarea functiei hepatice din organism si poate conduce la acumularea de toxine in organe dar si la suprafata pielii.

Renunta la produsele dulci si la zahar. Produsele cu un continut ridicat de zahar au un impact negativ deosebit asupra sanatatii pielii noastre. Atunci cand consumam produse dulci, celulele din organism intampina o serie de probleme in procesarea nivelului de zahar primit, astfel ca acest lucru se traduce cu daunarea colagenului din piele.

Nu mai bea atat de multa cafea. Iubesti cafeaua si nu reusesti sa it vizualizezi dimineata fara o ceasca de cafea si nici prima pauza de la munca fara colegii cu care impartasesti o cana de cafea. Cafeaua are numeroase beneficii, insa trebuie bauta cu masura. O cantitate mai mare de cafea inseamna dezhidratare, iar in timp, acest lucru conduce la degradarea aspectului pielii tale.

Nici prajelile nu sunt mai prejos. Vara a cam trecut, astfel ca nu vei mai avea ocazii sa petreci timpul la gratare cu carne afumata sau prea arsa. Crusta de culoare inchisa care apare pe suprafata unei bucati de carne inseamna ca alimentul a fost prajit prea tare, astfel ca are si un continut mult prea ridicat de carbohidrati, care conduce la alterarea colagenului din piele.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ