Apocalipsa cu zombie ar putea fi reala

0
60
studiu zombie

De la virusul Solanum din filmul World War Z pana la Trixie din The Crazies, cartile, filmele si show-urile TV au petrecut zeci de ani subliniind faptul ca, desi fictiv, amenintarea unei apocalipse cu zombie ar putea deveni realitate. Astfel, o amenintare de acest gen ar putea fi mai reala decat un simplu gand.

In acest sens, un om de stiinta din Ohio a publicat un studiu care arata cresterea infectiilor fictive cu virusi „zombie”, printr-o miscare care consta intr-un sarut pe obraz, cu scopul de a atrage atentia lumii asupra modului in care bolile pot sa se raspandeasca. De asemenea, cercetatoarea a dorit sa traga o alarma si asupra comunitatilor medicale pe aceasta cale dar si a altor organizatii, cu scopul de a finanta cercetarile in tarile unde abunda focarele de infectii- cum a fost si criza recenta de Ebola.

In studiul sau „Infectiile zombie: epidemiologie, tratament si prevenire”, Tara Smith, profesor la Universitatea Kent din Ohio, studiaza raspandirea fictionala a virusului Solanum, virusul Rage din filmul din 2008- 28 Days Later dar si virusul Trixie din filmul lansat in 1973- The Crazies.

Cauze non-zombie

Astfel cauzele zombie non-virale includ o forma de bacterie ce poate dezvolta o epidemie, bacteria Yersina si Cordyceps, dar si o tulpina a unei infectii reale anterioare cunoscuta pentru boala „vacii nebune”. Asadar, cercetatoarea a descoperit ca fiecare din acesti virusi se raspandesc, de obicei, prin „muscaturi”.

Simptomele unei infectii in timpul unei epidemii zombie au tendinta de a fi uniforme, indiferent de natura agentului patogen. Perioada de incubatie este variabila, iar dezvoltarea simptomelor variaza de la secunde pana la cateva ore.  Alte simptome pot include mersul ciudat, tendinta de a mormai, pierderea dexteritatii si a trasaturilor de personalitate, iar, in cele din urma „carnea putrezita”- adauga cercetatoarea. Exista sanse prin care oamenii pot sa traiasca, insa daca o astfel de epidemie izbucneste intr-un oras mare si extrem de populat, inevitabilul se va produce.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ