Armata Statelor Unite este sigura ca „Jihadi John” a fost ucis intr-un atac aerian

0
59
Jihadi john

Statele Unite ale Americii au randuit un atac aerian in Siria, tinta fiind mlilitantul statului islamic mai bine cunoscut sub numele de „Jihadi John” care a participat la anumite filmulete hidoase cu crime ale ostaticilor americani si britanici. Pentagon a sustinut faptul ca inca evalueaza eficienta acestui atac in orasul sirian Raqqa, de fapt capitala statului islamic.

Numele real al acestui monstru este Mohammed Emwazi si a fost un cetatean britanic si un absolvent al facultatii de programare pe calculator, crescand dintr-o familie bine instarita din Londra. CNN si Fox News au citat oficiali ai apararii si in armata Statelor Unite care nu si-au dat numele, indicand faptul ca atacul a avut un real succes. In cadrul CNN, o sursa a sustinut ideea ca este increzatoare in faptul ca Emwazi a fost ucis. Sursa Fox News sustine faptul ca este 99% sigura de faptul ca l-au prins pe ucigas. De asemenea, aceeasi sursa a mai marturisit faptul ca statul american era deja in cautarea si prinderea acestuia de mult timp.

Syrian Observatory for Human Rights a spus, de asemenea, ca un militant al Statului Islamic Britanic si alti trei luptatori straini ar fi fost ucisi in Raqqa, insa nu s-a intrat in mai multe detalii. Daca moartea acestui tiran va fi confirmata, ar putea fi o piatra de hotar in campania Americii dusa impotriva gruparii teroriste ISIS si va veni dupa un an de cand presedintele american Barack Obama a promis dreptate pentru mortile ostaticilor americani.

Imbracat in intregime in negru, o balaclava acoperindu-i totul, in afara de ochi si de nas, „Jihadi John” a devenit un simbol al brutalitatii statului islamic si unul dintre cei mai vanati oameni din toata lumea. Enwazi a aparut in filmulete lansate de Statul Islamic anul trecut, filmulete in care erau aratate uciderile jurnalistilor americani James Foley si Steven Sotloff si ajutorul Peter Kassig, care au fost tinuti ostatici.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ