Arta pescuitului- rabdare si perseverenta

0
26

Cel mai mare pescar al lumii traieste in Marea BritanieMereu am fost de parere ca pentru mine, pescuitul nu poate fi deloc un hobby. Bine, am adorat momentul in care dupa un minut am prinns deja un peste insa dupa ce neindemanatic fiind l-am scapat si am mai asteptat o ora fara nici un rezultat, am renuntat definitiv si irevocabil la cel mai mare test al rabdarii pentru mine.

Totusi, chiar in cazul poporului nostru, una dintre cele mai raspandite pasiuni este pescuitul. Ajuta aici multitudinea de ape curgatoare, lacuri, balti si bineinteles, Dunarea si iesirea la Marea Neagra. Cei mai multi spun ca pescuitul e metoda perfecta de a evada din ciclul „casa-serviciu-casa”.

De obicei, pescarilor le place sa mearga la pescuit cate doi, trei. Altfel chiar si pentru ei, ar fi plictisitoare o zi intreaga de stat de unul singur. In doi sau trei mai beau o bere, mai glumesc, se bucura impreuna de o captura mai mare etc.

Multi din ei ajung sa mearga si de 4 ori pe luna la pescuit, mai ales in perioada verii. Bineinteles, ma refer aici la pescarii care fac asta drept hobby, nu la pescarii care stau zi de zi pe balta.

Pentru pasionatii de pescuit, mai important decat trofeul in sine e drumul pana la trofeu astfel incat nu ezita sa faca toate eforturile necesare. De obicei, un pescar investeste destul de multi bani la un magazin de pescuit, banii fiind investiti in lansete, mulinete, truse, suporturi, navamodele de nadit si plantat, sonare etc.

Bineinteles insa ca nu toti pescuiesc din placere. Foarte multi pescari pe care ii veti gasi pe baltile sau apele libere, merg sa pescuiasca din nevoia de a-si ajuta familia.

In continuare vreau sa vorbesc putin despre persoana care e considerata a fi drept cel mai bun pescar in viata. Se numeste Zyg Gregorek, este britanic si distinctia de cel mai bun pescar din lume a primit-o dupa ce in decursul a 18 ani a pescuit 27 de specii rare de pesti.

Parcurgand o distanta de 242.000 kilometri, britanicul a vizitat cele mai exotice locatii de pe Terra. Dupa ce 18 ani de aventuri, el a reusit sa primeasca cele mai mari trei premii pentru pescari.

Primul a fost „Billfish Royal Slam” dupa ce a capturat 10 specii de peste spada. Al doila il reprezinta „Tua Royal Slam” pentru cele mai rari capturi de ton. Totusi, cel mai mare premiul pentru el a fost „Shark Royal Slam” dupa ce a reusit sa captureze nici mai mult nici mai putin de noua specii de rechin.

Astfel, britanicul a ajuns sa fie singurul om de pe planeta care detine toate cele trei mari premii pentru pescuit.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ