Aventura ta in jungla Amazoniana

0
21

Cascada AmazonianaIn general, jungla Amazoniana experimenteaza sezoane ploioase intre Noiembrie sau Decembrie pana in aproximativ luna Iunie. Acesta este timpul cand nivelul de apa din raul Amazon creste, si zonele joase impreuna cu bancile sale tind sa fie inundate. Dar datorita cresterii nivelului de apa, multe din canalele mai mici impreuna cu bazinul devin accesibile atunci. Acesta este cel mai bun moment pentru a iesi intr-o aventura cu caiacul.

Pe partea cealalta, intre luna Iulie pana in Decembrie, padurea experimenteaza sezonul uscat. Acesta este timpul in care nivelul apei incepe sa scada, iar temperatura incepe sa creasca. In timp ce apa scade, un numar de plaje scufundate si carari devin descoperite, adaugand mai multe posibilitati captivante pentru aventuri. Pentru persoanele care isi doresc sa se implice in activitati cum este pescuitul, drumetiile si privirea vietii salbatice si pasarilor, sezonul uscat este cel mai bun timp de calatorit.

Factori de luat in considerare

Primul factor pe care ar trebui sa-l iei in considerare atunci cand planuiesti o excursie in padurea Amazoniana, este daca vrei sa angajezi un ghid sau vrei sa calatoresti de unul singur. In timp ce sa calatoresti independent este posibil, de multe ori vine cu propriul set de complicatii. Cu toate acestea, daca ai timp la dispozitie, aceasta optiune s-ar putea sa ti se potriveasca.

Daca optezi sa calatoresti de unul singur, va trebui sa realizezi o cercetare adecvata, pentru a te asigura ca toate biletele, transportul si acomodarea sunt in regula din timp, confirmandu-le din nou inainte sa te urci in avion. Pe partea cealalta, daca ai timp limitat la dispozitie sau planuiesti aventura Amazoniana pentru prima data, este recomandat sa angajezi un ghid ce se poate ocupa de detaliile calatoriei tale.

Calatorii indepndenti, chiar si cei care au fost in padurea Amazoniana inainte, trebuie sa noteze ca in majoritatea cazurilor, vei simti nevoia de a angaja un ghid.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ