Banii de la amanet

0
9

In urma cu ceva timp am intrat in discutie cu o fata draguta, amuzanta, care o cunosteam de mult timp, insa nu am mai avut timpul necesar sa ne ascultam, sa mai vorbim, sa mai discutam despre ce am mai facut si asa mai departe. Cu toate acestea ne-am imprietenie repede, din nou, iar in scurt timp am inceput sa fim foarte buni prieteni. Dupa lungi discutii despre viata personala, mi-a povestit o intamplare cu un iubit de-al ei care a reusit sa o faca sa sufere si sa o santajeze in fiecare zi pentru mai multe lucruri. La o discutie mai deschisa mi s-a comunicat ca aceasta i-ar fi dat iubitului un lantic , pentru ca acesta avea nevoie urgenta de bani. Pentru ca il iubea i-a dat lanticul, in speranta ca acesta va inapoia banii, insa nu a facut-o si a inceput sa o santajeze ca daca va spune cuiva, parintii ei vor afla si bineinteles ca va avea de suferit. Fiind dintr-o familie cat se poate de puternica, aceasta ar fi avut mult de suferit.

Si nu este primul caz de acest gen, foarte multa lume apeleaza la casa amanet  pentru a face rost de bani, in special adolescentii care nu imi pot da seama de unde fac rost de aur sau argint, sau diferite produse pentru a le amaneta. Acestia banuiesc ca le iau de acasa, fara stirea parintilor, care nu vor afla niciodata unde sunt produsele respective, care nu le-au mai cautat de nu stiu cata vreme.

Nu este un lucru chiar atat de bun, insa pot spune ca tipii de la amanet pot castiga foarte multi bani, indiferent de situatie. Sunt multe emisiuni la tv in special despre amanet, care explica intocmai toate detaliile despre acest lucru, despre cum se fac banii la ament si nu numai.

Este o afacere destul de profitabila, insa pentru marea majoritate nu putem spune ca este foarte bine.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ