Beneficii stiintifice ale exercitiilor

0
8

ExerseazaCu totii am auzit pana acum ca exercitiile sunt bune pentru noi din diferite motive. Astazi nu poti sa te duci la magazinul de alimente, sau sa faci prea multe fara sa ni se aminteasca ca noi oamenii muritori avem nevoie de exercitii. Totusi persistam, amanam si eventual ne plangem ca suntem prea grasi, prea bolnavi si pe moarte.

Asculta, unele exercitii sunt mai bune decat deloc, mai multe exercitii sunt in general mai bune decat deloc, si sa nu faci exercitii poate fi dezastruos. Nimeni nu iti cere sa incepi un regim zilnic riguros, doar fa ceva. Daca ai nevoie de motivatie, avem mai jos cateva beneficii ale sanatatii dovedite stiintific pe care exercitiile obisnuite le ofera.

Longevitate. Oamenii care sunt fizic activi, traiesc mai mult. Potrivit unui studiu ce a tinut 20 de ani, exercitiile obisnuite reduc riscul de a muri prematur.

Noua dezvoltarea celulelor creierului, imbunatatirea conoasterii si memoriei. Execitiile stimuleaza formarea unor noi celule a creierului. Cercetatorii au descoperit ca zonele creierului care sunt stimulate prin exercitii sunt responsabile pentru memorie si invatare. De exemplu, adultii mai batrani care se angajeaza in activitatea obisnuita fizica au performante mai bune in teste care implica procesul de luare a unor decizii, memorie si rezolvare a problemelor.

Imbunatatire a functiilor sexuale si o viata sexuala mai buna. Exercitiile obisnuite mentin sau imbunatatesc viata sexuala. Imbunatatirea fizica in puterea muschilor si tonului, rezistenta, compozitia corpului si functiile cardiovasculare pot toate imbunatati functiile sexuale atat la barbati cat si la femei. Cercetatorii au dezvaluit ca barbati care fac exercitii des, au mai putine sanse de a avea disfunctii erectile si impotenta decat barbatii care nu fac exercitii.

Sanatate cardiovasculara. Lipsa de activitate fizica este unul din factorii de risc majori pentru bolile cardiovasculare. Exercitiile dese iti fac inima, ca orice alti muschi mai puternic. O inima mai puternica poate pompa mai mult sange cu efort mai mic.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ