Beneficiile folosirii produselor de curatenie bio

1
45

Curatenia este esentiala pentru mentinerea sanatatii, prospetimii si igienei la locul de munca dar si acasa. Daca locuinta curata tine la distanta bolile, un birou curat tinde sa imbunatateasca siguranta si incurajeaza atitudinea pozitiva a angajatilor, imbunatatindu-le productivitatea.

Pentru a ne proteja atat pe noi cat si mediul inconjurator recomandat este sa evitam utilizarea produselor de curatenie daunatoare si sa le inlocuim cu produse bio, care sunt din ce in ce mai prezente pe piata. Aceste produse nu contin toate acele chimicale daunatoare si sunt foarte indicate pentru utilizarea in acest sens. Poti gasi aici produse bio, o gama foarte vasta, nu numai detergenti si produse de curatenie, dar si alimente, cosmetice si multe altele. Cateva dintre beneficiile utilizarii produselor de curatenie bio sunt mentionate in continuare.

Substantele chimice existente in produsele de curatenie clasice pot dauna pielii si ochilor, cand intra in contact cu acestea. Pot fi provocate astfel arsuri chimice, iritatii, mancarimi ale pielii, roseata ochilor. Majoritatea produselor de curatenie contin si cantitati mari de compusi organici volatili, care pot provoca dureri de cap si probleme respiratorii celor ce ii inhaleaza. Produsele de curatenie bio nu contin acizi puternici, prevenind aparitia mancarimilor, iritatiilor si aparitia oricaror probleme de sanatate cauzate din acest motiv.

Produsele bio, naturale, ofera astfel solutia perfecta pentru curatenie. Spre exemplu, cand se curata mobila cu produse de curatenie normale, chimicalele pot pata uneori lemnul, iar mirosul puternic pe care il lasa poate fi daunator. Pe de alta parte, daca se folosesc produse bio, realizate din ingrediente naturale precum ulei de masline sau de portocale, nu numai ca se va oferi un aspect curat si stralucitor pieselor de mobilier, dar si aroma ramasa in camera va fi una placuta.

Desi ati putea crede ca aceste produse, diferite de produsele din comert, sunt mai costisitoare, nu este neaparat cazul. Beneficiile oferite de folosirea acestora depasesc eventualele cheltuieli in plus. Unele produse casnice pot fi folosite cu succes pentru curatenie, otetul sau lamaile sunt foarte la indemana pentru curatenia casnica, spalatul vaselor, curatenia in baie sau altele. In plus, fata de produsele chimice care lasa un miros puternic, acestea lasa un miros placut atat in baie cat si la aparatura sanitara.

Produsele chimice traditionale de curatenie sunt daunatoare mediului din doua puncte de vedere. In primul rand chimicalele si substantele toxice eliberate in atmosfera provoaca poluarea aerului; in cel de-al doilea rand, cand sunt deversate in apa, ajung sa contamineze sursele naturale de apa, afectand implicit viata umana.

Trecerea pe produse de curatenie bio este o modalitate foarte eficienta de a preveni poluarea aerului si a apei, reducand rata de afectare a stratului de ozon si contribuind astfel la micsorarea incalzirii globale. Se salveaza viata acvatica, deoarece produsele bio de curatenie nu contin acele chimicale toxice care sa polueze apa. Unele din aceste produse sunt de asemenea si reciclabile, ceea ce ajuta la minimizarea cantitatii de deseuri deversata in mediul inconjurator.

Per total putem spune ca produsele de curatenie bio sunt cea mai buna alegere pentru protectia mediului inconjurator, iar daca protejam mediul, si noi vom duce o viata mai buna.

1 COMENTARIU

  1. Intr-adevar, produsele bio folosite in curatenie sunt mai eficiente si mai calitative decat celelalte produse, dar de cele mai multe ori, oamenii prefera sa foloseasca produse mai ieftine si mai proaste.

LĂSAȚI UN MESAJ