Care sunt cele mai eficiente metode de promovare ale companiilor pe timp de criza?

4
26

Perioada in care companiile din Romania mizau in primul rand pe campanii de imagine, care sa le sporeasca notorietatea si sa le plaseze in mintea consumatorilor ca un brand de lux, a trecut. In prezent suntem asaltati de reclame si afise in care se anunta reduceri de preturi, discounturi considerabile, companiile axandu-se in principal pe cresterea vanzarilor si mai putin pe cresterea notorietatii.

Pe langa aceste tipuri de campanii care se bazeaza pe scaderea preturilor, firmele apeleaza tot mai des la agentiile de casting pentru a recruta promoteri pe care sa ii pozitioneze in zona de vanzare din supermarket, incercand astfel sa influenteze decizia oamenilor de cumparare prin promotii de preturi si degustari. Promoterii sunt selectati de la o agentie de casting specializata care realizeaza preselectii periodice pentru a alege promoteri cat mai convingatori, care au capacitatea de a vinde un produs.

Un alt mod foarte important de promovare sunt targurile si expozitiile.  Targurile reprezinta un loc de intalnire intre clienti si furnizori si un bun prilej de a consolida relatiile de afaceri. In cazul acestor evenimente, companiile apeleaza la o agentie de modele sau la o agentie de hostess pentru a selecta fete cu aspect fizic placut care sa le reprezinte imaginea in cadrul evenimentului

Pe langa acest aspect, hostessele au  rolul de a da informatii despre produsele comercializate, de a oferi pliante si mape de prezentare, dar si de a interactiona cat mai placut cu toti clientii care viziteaza standul, creand astfel o imagine cat mai dezirabila brandului promovat.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ