Cat costa Oculus Rift?

0
19

Pretul oficial al Oculus Rift a fost dezvaluit, in cele din urma, acest ajugand la fabuloasa suma de 599 dolari. Ei bine, acest pret este ceva mai ridicat decat eticheta anterior mentionata de 500 dolari, asa cum s-a speculat pana acum, insa, in mod interesant, se pare ca intr-un anumit moment, casca Oculus Rift ar fi trebuit sa fie ceva mai ieftina. Deci, ce nu a mers asa cum trebuie?

Fondatorul Oculus, Palmer Luckey, a explicat cum a ajuns ca Oculus Rift sa aiba un pret mult mai ridicat decat cel pe care toata lumea l-a crezut a fi oficial; in principiu, se pare ca acest lucru se datoreaza, in mare parte, achizitiei realizate de catre Facebook- care a cumparat Oculus- in care a dat acces creatorilor sa aiba parte de mai multe resurse pentru a face din acest dispozitiv ceva si mai bun.

Potrivit lui Luckey, „resursele furnizate de Facebook ne-a permis sa facem acest lucru, sa spunem ca ne dorim sa avem panouri personalizate. Cum ar arata un panou facut pentru realitate virtuala? Cat de sus putem impinge rata de reimprospatare a acestor panouri? Ce putem face cu display-urile multiple care au ecrane optice, ce sunt sigilate?” Rezultatul final a fost caracterizat de o serie noua de imbunatatiri, iar acest lucru a facut ca pretul sa creasca de la 300-400 dolari casca la aproape 600 de dolari.

Oculus admite ca Sony e ce mai mare competitor al sau

Scena realitatii virtuale ar putea lua amploare in cursul acestui an. Toti jucatorii majori, cum ar fi Sony, Oculus si HTC/Valve se asteapta sa isi lanseze produsele din acest an. De exemplu, Oculus a inceput sa primeasca pre-comenzi pentru casca VR Rift. Dar, avand in vedere ca exista atat de multi producatori pe piata, care ar putea fi cel mai mare rival al Oculus?

Luckey sustine ca Sony PlayStation VR ar putea fi cel mai mare concurent al companiei dar, cu toate acestea, se pare ca ambele dispozitive ar putea apela la sectiuni diferite ale pietei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ