Cat de muncitori sunt Romanii ?

0
9

Scriu un prim articol in aceasta zi, legat despre cat de muncitori sunt Romanii, pentru ca zilele trecute am avut parte de cateva evenimente, care m-au cam descurajat, dar totodata m-a facut sa ma ambitionez si sa fiu mult mai sigur in tot ce fac. Daca eu am o experienta de peste 4 ani, si iau un pret de 5 lei de exemplu, o persoana care are o vechime de 2 ani, ia peste 10 lei si asta nu pot sa o inteleg. Sunt persoane cu varste cuprinse intre 16-20 de ani, care prefera sa iasa in club-uri pe banii parintilor, sa nu mai zic ca prefera sa iasa in oras cu o fata pe banii lor.

Imi aduc aminte de prima mea intalnire cu o fata. Cred ca aveam 15 ani, am scos-o in oras si parintii nu mi-au dat decat vreo 20 de lei, din care vreo 3 lei am dat pe maxi-taxi, deci undeva la 17 lei. Ma simteam foarte incordat, nu voiam sa ii arat faptul ca nu am bani, vroiam sa o scot si la pizza, dar si la o prajitura. Nu s-a mai intamplat asta, pentru ca devenisem alt om in acel moment, parca nu mai gandeam eu. Nu am mai iesit nici la pizza, nici la prajitura, pur si simplu ne-am plimbat prin oras, prin parc, am mancat floricele si vata de bat, insa am considerat ca prima mea intalnire nu a fost deloc buna.

Din acel moment am spus ca nu se mai poate sa continui pe banii parintilor, asa ca am facut pe cat posibil sa castig bani pe net. Am inceput de la bux.to site-uri de genul asta prin care castigam 1 cent pe zi, pana la colaborari cu oameni prin care castigam pe o luna intreaga de munca 50 de lei.

Nu conta cati bani castigam, conta ca acumulam experienta, si cel mai mult pentru mine insemna ca erau primii mei bani. Pe langa internet am inceput sa mai fac bani si prin vanzari de componente de pc, luam 5 -10 lei la o vanzare, vindeam un telefon la preturi de nimic, dar cand ieseam prin oras stiam ca am 50 de lei pusi deoparte. Iata ca eu am inceput de jos si acum ajung sa fac si 1000 de euro pe luna.

Cati oameni sunt dispusi sa munceasca pe 50 de lei o luna intreaga ? Nimeni, va spun din experienta proprie. Citeam si pe blog-ul lui Colteanu Cosmin care comenta tot pe tema asta, legat de romani. Eu stiam ca romanii cauta de munca, ca nu gasesc nincaieri, dar dupa ce m-am mai documentat putin, mi-am dat seama ca ma insel.

In zilele noastre, toata lumea vrea sa fie un sef, sa castige 1000 de euro pe luna cel putin, sa nu munceasca decat 2-3 ore pe zi daca s-ar putea chiar deloc, sa vina la servici cand doresc si asa mai departe. Eu nu sunt de acord cu asta, si sunt de parere ca ar trebui ca Romanii, sa se mai gandeasca putin si sa ajute si patronii sa se lanseze, pentru ca sunt persoane care isi infiinteaza o firma la 18 ani, ceea ce este de-a dreptul incredibil.

Poate ca title-ul lui Cosmin este putin cam dur, dar intr-o mare masura are dreptate. Cand spunem Romania o tara de lenesi si oameni de nimic, incep o gramada de persoane sa comenteze, ca ei isi cauta de munca si nu gasesc, si ca nu vor sa se duca pe un salariu de nimic, sa munceasca pana nu mai pot, ca au si ei o viata.

Aceasta gandire, nu este deloc intocmai una foarte buna, pentru ca trebuie sa te obisnuiesti cu de toate, pornind de la 0, cu treburi foarte complicate, ajungand la un salariu care va poate satisface toate nevoile.

Nu sunt singurul care crede ca in Romania sunt numai putori, mai am si alti prieteni care considera la fel. Va multumesc pentru atentie si astept comentariul vostru !

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ