Cat de nociv poate fi un baton de Snickers?

0
724
snickers

Compania Mars si-a introdus cel mai popular baton de ciocolata in anul 1930, care s-a vandut ca painea calda. Batonul de ciocolata si-a primit numele dupa calul preferat al familiei Mars, Snickers. Compania de dulciuri Mars castiga aproape 2 milioane de dolari in fiecare an, si asta numai datorita vanzarilor de batoane Snickers. Bineinteles, Mars a continuat sa faca mai multe versiuni ale batonului de ciocolata Snickers, inclusiv Snickers Crunch, Snickers Almond, Cookies & Snickers si chiar si un Snickers King Size. In anul 2004, in Marea Britanie, Food and Drink Federation a creat un manifest care a inclus sapte actiuni diverse, cerand ca industria de alimente si bauturi sa reduca marimea portiilor, ingredientele si informatiile nutritionale dar sa reduca si nivelul de grasimi, sare si zahar din produsele lor.

In acest sens, compania Mars a promis sa inlocuiasca batonul Snickers King Size din Marea Britanie, cu unul de o dimensiune partajabila, in anul 2005. Cu toate acestea, batonul King Size inca se vinde in Statele Unite si nu numai, continand aceeasi cantitate de grasimi, sare si zahar, dar si alte ingrediente discutabile.

Ingrediente Snickers

Un baton de Snickers contine ciocolata, lapte, zagar, unt de cacao, lapte degresat, lactoza, grasimi din lapte, lecitina din soia, arome artificiale, alune, sirop de porumb, ulei de soia, sare si albus de ou. In afara de pericolele evidente care pot sa apara la persoanele cu alergii la lapte, nuci si oua, exista alte cateva amenintari care stau ascunse in aceste ingrediente si care sunt foarte periculoase pentru sanatatea noastra.

Zahar si porumb dulce- in cadrul unui experiment, specialistii au observat ca soarecii de laborator s-au ingrasat cu 300% atunci cand au fost hraniti cu sirop de porumb. De asemenea, aceste ingrediente inseamna o crestere a nivelului de colesterol, hipertensiune, boli de inima si accident vascular. Copiii care sunt expusi la aceasta substanta pot suferi de deteriori la nivelul creierului, cum ar fi a sistemului nervos.

Soia si lecitina- Soia are cel mai mare continut de fitoestrogen, mai mare decat orice alt aliment. Fotoestrogenul este o substanta care imita estrogenul din organismul nostru, iar principalul sau efect asupra omului consta in cancer de san, fibrom uterin, infertilitate si libido scazut.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ