Cat te costa de fapt neglijenta dentara

0
36

O vorba din popor spune „nu lasa pe maine ce poti face azi”, un sfat ce se aplica in aproape orice. Asa ca, atunci cand vine vorba de ingrijirea dentara si de periajul zilnic ar trebui sa aplici acelasi concept si sa nu amani. Se recomanda periaj dentar dupa fiecare masa si de cel putin 3 ori pe zi. Insa in fapt nu se intampla asta. Apar probleme dentare de la carii chiar la pierderi de dinti si apoi intervine nevoia de implant dentar. Nu te gandi la asta ca la o solutie caci pretul platit nu este numai de ordin financiar. Asadar in cautare de implant dentar pret, descopera cat ai de fapt de platit ca urmare a neglijentei tale.

In primul rand, pretul platit este durerea. Asta pentru ca nu ai actionat la timp, ai lasat ca dintii sensibili sa fie in continuare „agresati”, afectati de stimuli, ai lasat cariile sa isi faca de cap si odata ce au ajuns la nerv durerea este acuta. Un astfel de pret nu este de dorit a fi platit insa din pacate este tocmai primul in lista „datoriilor”.

In al doilea rand, pretul platit este cel al timpului. Un implant se realizeaza in timp, nu peste noapte. Exact asa cum si cariile si problemele dentare pe care le aveai s-au extins in timp, insa tot nu le-ai stopat. Asadar, trebuie sa ai rabadare pana cand implantul este realizat la propriu si este si functional, pana cand gingia si structura osoasa se refac.

Aspectul estetic. In momentul in care pierzi un dinte pierzi de fapt mai mult decat aveai si anume mandrie, dintii naturali, castigi complexe si frustrari. Asa ca aspectul estetic te va lovi din plin. Desigur, implantul reface imaginea, completeaza sirul de dinti. Dar nu fara o plata ceruta…

Partea financiara. Nu in ultimul rand, ceea ce tine de investitie este ceea ce se va face remarcat in privinta unui implant. La propriu, un implant poate sa coste cateva sute de euro. Depinde de cate ai nevoie si cat de complicat este sa se integreze in structura osoasa noul dinte. Aceste lucruri variaza de la caz la caz insa nu te astepta sa nu coste. Va fi, ba chiar considerabil, insa cu garantia de a detine mai apoi un dinte fals insa rezistent.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ