Cata importanta mai are pagerank-ul

0
17

Google a decis de la ultimele update-uri de la sfarsitul anului 2013 faptul ca Pagerank-ul unui site nu mai are o importanta atat de mare cum avea pana acum. Mai mult decat atat, au decis sa renunteo bucata buna de timp la upda-teul pagerank-ului site-urilor pentru a nu se mai profita de acest aspect. In ce sens se profita de pagerank?

Ei bine, foarte multe site-uri cu pagerank relativ de mijloc (2-4) profitau de avantajele pagerank-ului site-ului lor in mai multe moduri. Foarte multi ofereau link-uri platite, fie ele site-wide sau pe o anumita pagina. In al doilea rand, inflorise deja prea mult Guest Posting-ul cu scopul de a aduna cat mai multe link-uri si acest lucru a inceput sa bata la ochi. Google descoperise deja foarte multe exemple in care calitatea guest posting-ului era diluata pentru ca accent-ul se punea nu pe calitate ci pe atragerea de link-uri.

Profitand de acest aspect si de pagerank-ul site-ului lor, foarte multe persoane incepusera sa vanda la propriu astfel de gust posting-uri. Pagerank-ul se transfera si toata lumea avea de castigat. Ei bine, s-a ajuns pana intr-un punct in care Matt Cutts, expertul echipei Google anti-spam  a decis sa faca o declaratie deschisa unde spunea clar ca toti cei care vor face guest posting cu scopul evident de a obtine link-uri vor fi penalizati.

Mai mult decat atat, penalizati vor fi si toti cei care vor fi descoperiti ca profitand de pagerank-ul site-ului lor, vor vinde astfel de guest posting-uri. Din aceste motive, Google a decis sa reduca importanta pagerank-ului unui site in momentul in care vine vorba de algoritmii de pozitionare a unui site in cautarile Google.

Astazi, foarte multe a inceput sa se puna accentul pe PA (page autority) si cei care au identificat aceasta schimbare, au stiut sa profite de ea cu succes. Ramane de vazut cat va dura pana cand Google va schimba si acest aspect.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ