Categoriile de varsta cele mai expuse la cancer

6
21

Cancerul este o boala care poate aparea in orice clipa a vietii si nu face discriminari in sensul ca se stie ca afecteaza orice etnie, gen, si categorie de varsta. Cancerul este intalnit la copii, adolescenti si adulti, manifestandu-se chiar si la varste inaintate. In functie de tipul de cancer, impreuna cu alti factori printre care se numara si stilul de viata si mostenirea genetica, sansele tale de a dezvolta cancer pot fi mai mari sau mai mici.

Avand in vedere faptul ca poate fi diagnosticat la orice varsta, e bine sa ne familiarizam cu diferitele tipuri de cancer, invatand sa identficam simptomele si obtinand informati detaliate despre cancer. Daca sti ca maladia este frecventa printre membri familiei tale, ar fi de ajutor sa discuti cu familia ta si sa cauti informatii privind varsta rudelor tale care au fost diagnosticate cu cancer. Informatiile detaliate obtinute de la familia ta te pot ajuta sa beneficiezi din timp de analizele care pot depista anormalitatile canceroase.

O alta chestiune legata de cancer este varsta la care oamenii il dezvolta. De obicei, in functie de starea sanatatii si de varsta persoanei, impreuna cu tipul de cancer si stadiul in care este depistat, medicul poate da un prognostic. Sunt unele tipuri de cancer care inregistreaza o crestere a diagnosticarii intr-un grup diferit de cel in care tipul respectiv de cancer se gaseste in mod normal.

Un exemplu ar putea fi cancerul de piele, despre care multi ar spune ca se gaseste cel mai des printre cei de varsta medie sau mai tineri, dar care se pare ca inregistreaza o crestere printre persoanele de 60 de ani. Potrivit Institutului National de Cancer bazat pe un studiu efectuatdin 1940 pana in 2000 grupurile de l35-39 si 40-44 de ani au inregistrat cea mai mare crestere a incidentei cancerului. De la varsta de 50 de ani si chiar mai in varsta, incidenta cancerului tinde sa scada, iar per total s-a lucrat cu 18 grupe de varsta.

Cum din ce in ce mai multe tipuri de cancer au fost diagnosticate si tratate, toate grupele de varsta au inregistrat o crestere a cazurilor de cancer. Acelasi lucru poate fi spus si despre persoane din alte tari. Pentru a avea o perspectiva mai clara asupra varstelor mai afectate, e util de urmarit ofertele pentru analize. Cancere precum cel de prostata sau cel de san au analize care sunt recomandate pentru anumite categori de varsta si sunt foarte recomandate in cazul in care cancerul este ereditar.

E bine sa se urmareasca tipurile de cancer pentru a avea o idee mai buna despre ce varste sunt afectate mai mult de un anumit tip de cancer, avand in vedere ca fiecare tip de cancer are propriile variati. Intelegand mai bine notiunea de cancer, poti lua masurile preventive necesare. Informandu-te despre cancer, vei putea identifica mai usor grupurile de varsta cel mai des afectate, precum si motivele pentru care se intampla acest lucru.

Cel mai adesea exista masuri de prevenire care pot fi luate pentru a reduce riscul, dar multi oameni nu inteleg importanta acestui lucru sau nu il considera demn de interes. Exista modalitati de a incuraja efectuarea unui tratament, dar te poti ajuta si singur prin aflarea tipului de cancer care afecteaza cel mai adesea grupul tau de varsta.

6 COMENTARII

  1. MI-am pierdut mama de din cauza acestei maladii si credeti-ma ca a fost cumplit….nu am crezut vre-o data ca am sa imi doresc sa se termine …..ca nu mai putema sa o vad asa ….este bine sa fim informati si sa actionam din timp unde este cazul…..Bv pt articol! a fi informat inseamna uneori a scapa cu viata!

  2. Felicitari pentru ideea de a publica un asemena articol ! Poate faci o categorie „Sanatate”? Am vazut multe bloguri cu categorii IT, blogging, fotbal, retete culinare(!), dar niciunul cu categoria asta. Nu ma refer la cele de nisa si nici nu le-am vazut pe toate. Zic si eu ! :D

  3. Din pacate am avut doua cazuri, unul in familie la un bunic si altul, poate mai socant, la o colega ce abia implinise 27 de ani…dar a plecat dintre noi,dupa un an de suferinta.

    Cred ca ar trebui sa pretuim sanatatea mult mai mult, evitand excesele de orice fel, cat e posibil.

  4. trebuie descoperit tratament 100% de succes impotriva cancerului :( in 2050 inteligenta artificiala va depasi inteligenta umana, poate gasesc ei leacul

LĂSAȚI UN MESAJ