Ce ar trebui sa iti inveti copiii

0
14
invataminte

Cu siguranta iti doresti sa iti educi copilul in cele mai bune moduri si ca acesta sa se dezvolte armonios si cu respect pentru cei din jur. Una dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face pentru copilul tau este de a fi un model pentru acesta. Copiii pot invata orice vad si orice le spui, astfel ca este foarte important sa ii educi asa cum trebuie inca de mici. Cateodata, se poate sa functioneze aceasta dorinta a ta, insa altadata se poate sa dea gres. Asadar, fii cu grija si vezi cum ii poti ajuta sa e dezvolte cat mai bine.

Bunele maniere

Primul lucru pe care trebuie sa il predai copiilor tai este reprezentat de bunele maniere. Uita-te in jurul tau si vei vedea ca nu numai copiii nu au maniere in ziua de azi, ci si adultii la fel. Aici este de fapt toata problema. Copiii absorb informatiile foarte repede de oriunde poy, asadar trebuie sa le arati cum sa se poarte frumos in societate, in familie, la masa, la baie si asa mai departe. Tu esti exemplul lor personal si trebuie sa vada mai intai la tine toate acestea.

Bunatatea

Toata lumea trebuie sa fie tratata cu respect si cu bunatate. Insa, daca un adult vorbeste urat despre anumiti oameni, ce poate crede copilul despre asta? Ca poate face si el la fel, normal. Asadar, este mai bine sa ii lasi sa vada ca nu poti iubi la fel pe toata lumea, insa ca nu trebuie sa fii nerespectuos sau nepoliticos cu unii dintre cei de langa noi. Oamenii isi doresc sa fie tratati cu bunatate si la fel trebuie sa intoarca si ei, tot bunatate.

Igiena

Cei mai multi dintre parinti stiu cat este de greu sa invete copiii igiena adecvata. Asadar, trebuie sa fie pregatiti pentru tot felul de situatii si de probleme. Este foarte important ca cei mici sa stie sa se spele pe maini singuri, pe dinti dimineata si seara si sa isi perie parul de fiecare data cand este incalcit.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ