Ce diferentiaza o persoana sociabila de o persoana timida

0
49

Pe de o parte exista o serie de persoane foarte sociabile, prietenoase, foarte deschise la minte, care ne sar in ajutor si ne fac sa ne revina buna dispozitie, iar pe de alta parte exista o serie de persoane mai degraba timide, rusinoase, care nu prea ies in fata, nu prea vorbesc sau vin cu tupeu atunci cand vine vorba de a da frau liber unor opinii, insa sunt niste foarte buni ascultatori, sunt intelegatori si linistiti, nedorind sa deranjeze pe nimeni.

Binenteles, in aceasta societate, lume, avem nevoie de ambele tipuri de oameni. Ar fi prea sec sa avem printre noi doar oameni tupeisti, buni comunicatori si amuzanti, sau doar oameni rezervati, linistiti si buni ascultatori. Cele doua categorii de personalitati se imbina foarte ok la un moment dat, creand din aceasta lume in care traim un mix de idei, sentimente, viziuni si pareri foarte diferite si sclipitoare.

Pe de o parte persoanele care sunt foarte comunicative si deschise cu cei din jur adora lumina reflectoarelor, sau poate uneori se regasesc acolo pentru abilitatile pe care le au, desi nu ar dori asta, iar pe de alta parte avem persoanele care sunt mai putin deschise la vorba, mai calme si mai timide, care nu numai ca au idei si ar vrea sa le impartaseasca cu cei din jur, dar nu o fac din cauza impedimentelor create in mintea lor.

Aceste din urma persoane ar vrea sa se afle in fata scenei, in fata unui auditoriu imens, le-ar placea sa vorbeasca din experienta si cu patos despre cele mai nebunesti si geniale idei pe care le au, insa de cele mai multe ori se afla in spatele cortinei, lasand pe altii sa fie aplaudati.

Inca un lucru frustrant referitor la timiditatea ta, este faptul ca cei din jur considera asta o problema, desi pentru tine poate ca nu constituie un asa mare lucru. Timiditatea, la fel ca orice alta trasatura de caracter, isi are plusurile si minusurile ei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ