Ce discuti gresit in fata copiilor tai

0
7

Orice parinte isi doreste ca micutul sau sa aiba un viitorul cat mai stralucit, sa ajunga cat mai sus, sa aiba o profesie buna si usoara. Mai exact, orice parinte isi doreste pentru copilul lui un viitor mai bun decat prezentul lui. Tocmai din acest motiv parintii incurajeaza foarte mult sutdiile sau activitatile care ajuta si contribuie la dezvoltarea personala a copilului.

De multe ori, din dorinta de a -i fie cat mai bine, parintii incep sa faca anumite greseli. Avand in vedere ca traim intr-o lume in care totul se invarte in jurul banilor, parintii incearca sa ii instruiasc ape copii si din acest punct de vedere, De foarte multe ori se fac greseli neintetionate care afecteaza copilul atat in copilarie insa si la maturitate. Iata cate sunt discutiile despre bani pe car enu trebuie sa le ai in fata copiilor sau de care trebuie sa ai foarte mare grija:

  • Multi parinti spun copiilor ca banii sunt ochii dracului din cauza ca sunt revoltati intr-un anumit punct de vedere. Sa fim seriosi: banii nu sunt nici un lucru rau, nici un lucru bun. Ei sunt cei care ne ajuta sa procuram anumite lucruri prin schimburi. Avem nevoie de bani pentru a putea obtine anumite lucruri sau anumite servicii.
  • De asemenea, multi dintre ei spun ca nu poti sa pretinzi bani atunci cand iti face placere sa faci ceva. Normal ar fi, ca fiecare persoana sa munceasca ceea ce ii place foarte mult. Lucrurile nu sunt chiar asa in Romania, iar oamenii incearca sa se conformeze. Exista totusi o serie de oameni care muncesc ceea ce le place. Ar trebui sa nu mai fie platiti? Bineinteles ca nu. Indiferent ca prestezi un serviciu din placere sau din obligatie, trebuie sa pretinzi valorificarea muncii tale. Prin plata nu se face decat sa se valorifice munca. Apreciaza-te pe tine in primul rand, inainte de a o face altii.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ