Ce este o tema wordpress?

0
17

images (1)In WordPress, o tema e o colectie de template-uri pe definesc modul in care arata si este expus un site ce ruleaza drept CMS, WordPress-ul. Ele pot fi schimbate, modificate si adaugate din WordPress Admin din Apperance > Themes. Sunt o multime de teme WordPress, atat gratuite cat si de cumparat. In Theme Directory-ul WordPress.org exista o colectie imensa de teme gratuite.

Fiecare din ele aduce un design unic, infatisare si facilitati unice. Un utilizator va trebui mereu sa aleaga una care sa se potriveasca cel mai bine cu gusturile lui, cu cerintele site-ului unde vrea sa puna tema. Un exemplu simplu: tema WordPress Photography Theme este destinata in special fotografilor si site-urilor de fotografie.

Ele pot fi modificate in principal prin adaugarea de plugin-uri sau prin adaugarea diferitelor linii de cod in functions.php. Temele contin in general 3 mari parti, alaturi de fisierele imagini si Javascript-urile.

Cele mai importante trei parti ale unei teme sunt fisierul style.css, fisierul template al WordPress, si un optional functions.php ce iti vor permite sa faci modificari asupre modului in care arata si functioneaza o tema. Fiecare tema trebuie sa aiba un fisier style.css unic. Asta nu inseamna ca stilurile nu pot fi la fel insa in afara de asta, identificarea informatiilor din header trebuie sa fie diferita. Altfel, vei avea probleme in timpul instalatiei. Multe teme vor avea nevoie si de un template index.php pentru a controla modul in care este afisat continutul.

WordPress este una din cele mai folosite platforme CMS in cazul site-urilor existente la momentul actual pe internet. Folosit in peste 21% din aceste site-uri, WordPress este gratuit si open source, fapt ce il face sa fie agreat in toate mediile si pentru site-uri din toate domeniile. Daca esti incepator, e una din cele mai bune alegeri. Daca vrei sa castigi timp, functionalitatea WordPress te va ajuta.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ