Ce este un plugin wordpress?

0
16

Adding a new WordPress PluginUn plugin este o piesa de software ce contine un grup de functii ce pot fi adaugate unui site WordPress. Plugin-urile sunt facute sa permita extinderea functionalitatii sau pentru a adauga chestii noi site-ului tau WordPress. Plugin-urile WordPress sunt scrise in limbajul de programare PHP  si se integreaza foarte bine cu WordPress.

In comunitatea WordPress exista mereu o vorba care spune asa: „este un plugin pentru asta”. Plugin-urile le fac utilizatorilor treaba mai usoara. Ele fac mai usoara adaugarea unor functionalitati noi pe site, fara sa stie macar o singura linie de cod.

Sut cateva mii de plugin-uri gratuite, disponibile spre descarcare in official WordPress plugin directory. Sunt o multime de plugin-uri comerciale valabile, dezvoltate de diferite persoane sau companii.

Ca administrator de dite, poti instala sau dezinstala plugin-urile din panoul de administrator al WordPress. Poti deasemenea sa le descarci si sa le instalezi manual, folosint un client FTP cum ar fi FileZilla.

Pentru ca cea mai mare parte a plugin-urilor sunt gratuite, este important de stiut ca in cele mai multe cazuri, ele nu vin cu suport in cazul in care apar anumite probleme. Din acest motiv, este foarte inportant sa alegi cu grija plugin-urile pe care vrei sa le instalezi pe site-ul tau.

Desi sunt plugin-uri care pot face orice, mai tot timpul sunt altele care isi fac si mai bine treaba. Pentru a le alege mereu pe cele mai bune, ar trebui sa-ti pui o serie de intrebari. Cat a trecut de cand plugin-ul a fost actualizat? Este plugin-ul compatibil cu ultima versiune de WordPress? In momentul in care persoane care folosesc un pluginsi apeleaza la suport,cu intrebari referitoare la el, primesc raspuns? Ce rating are?

Exista un mit comform caruia, site-urile sunt incetinite de plugin-uri. Nu e adevarat. Doar cele rele iti vor incetini site-ul.Daca insa pui intrebarile de care vorbeam, inainte sa instalezi un plugin, nu vei intampina astfel de probleme.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ