Ce nu stiai despre Hitler

1
36
Hitler
Hitler

In ceea ce priveste comiterea de atrocitati, pe Hitler nu-l poate egala nimeni, dictatorul nazist care a fost responsabil pentru moartea a peste 6 milioane de evrei in timpul Holocaustului si a mai multor crime in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Insa, in ciuda faptul ca despre el s-a vorbit cel mai mult de-a lungul istoriei si s-a facut atat de multe documentari, mai exista totusi cateva lucruri despre acest barbat, lucruri pe care nu multa lume le stie despre dictator. Sau cel putin, exista cateva lucruri care tind sa fie trecute cu vederea, care, ca sa spunem asa, sunt de inteles. Este cunoscut pentru lucruri mult mai rele si nu-si bate nimeni capul cu altele.

Hitler a fost respins de la scoala de arte mai mult de o singura data

Stim ca cariera esuata in arta a lui Hitler a dus in cele din urma la viata lui de fascist, insa poate ai dori sa stii ca acest personaj a aplicat la scoala de arte  de doua ori chiar si a fost respins atat de brutal a doua oara incat nici nu i-a fost permis sa stea sa dea examenele care trebuiau date atunci. Chiar si acum, expertii in arta mentin ideea ca Hitler a fost un artist sub nivelul mediu si ca nu s-ar fi potrivit deloc in acest domeniu.

Hitler iubea artistii germani simbolici

Afinitatea lui Hitler pentru artistii clasici germani a putut fi vazuta in munca sa, de aceea este atat de simplu sa putem trage linie intre schitele lui Hitler si lucrarile pictorului Hans Thoma. Alti favoriti ai dictatorului? Albrect Durer, Lucas Cranach Senior si Johannes Vermee, toti dintre care ar fi preferat sa nu fie.

Hitler isi repeta discursurile prin preluarea de poze cu el in timp ce tinea discursuri. Un suprem megaloman, Hitler era atat de obsedat de imaginea sa, incat il tot punea pe fotograful Heinrich Hoffman sa ii faca poze in timp ce tinea discursuri, astfel incat sa vada cat de tare se afisa in fata tuturor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ