Ce trebuie sa cauti cand iti cumperi o saltea noua

0
28

Somnul este esential pentru odihna trupului dar si a mintii, pentru o stare buna atat din punct de vedere fizic cat si psihic. Cand dormim, corpul incearca sa contracareze efectul stresului la care a fost supus pe parcursul zilei. Ne trezim dimineata cu fortele reimprospatate, plini de energie, cu bateriile incarcate pentru a putea incepe o noua zi. Acesta este motivul pentru care privarea de somn afecteaza nivelul energetic al unei persoane, facand-o iritabila si obosita. Daca aceasta privare de somn poate fi asociata cu stresul sau unele probleme medicale, este de asemenea foarte posibil si faptul ca salteaua pe care dormim sa fie una din cauze. A dormi pe o saltea rigida poate afecta somnul, daca persoana nu este obisnuita. Prin urmare, daca ne intoarcem de pe o parte pe alta toata noaptea, se impune inlocuirea saltelei.

Cei ce sufera de probleme cu spatele trebuie sa fie si mai atenti cand aleg sa cumpere saltele. Intrucat piata este inundata de multiple branduri si producatori, trebuie facuta o cercetare initiala inainte de a se decide asupra celei ce va fi cumparata.

Tipuri de saltele

In functie de materialul din care sunt realizate, cu care sunt umplute, saltelele pot fi clasificate pe larg in saltele cu arcuri, saltele cu spuma de memorie sau saltele cu latex. Mai exista de asemenea si varianta paturilor cu apa sau saltelelor gonflabile, insa acestea nu sunt la fel de cautate precum cele pe arcuri sau cu spuma. Caracteristicile ce trebuiesc urmarite cand se achizitioneaza o saltea tin in principal de durabilitate, flexibilitate si confort.

La mare cautare in zilele noastre se afla saltelele cu spuma de memorie, cunoscute ca si saltele ortopedice. Acestea sunt sensibile la temperatura si greutate. Spuma se pliaza perfect temperaturii corporale si se aliniaza conform formei corpului fiecaruia. Densitatea de spuma coroborata cu grosimea saltelei sunt factorii ce trebuiesc luati in considerare cand se decide o astfel de achizitie. Si saltelele din latex prezinta avantaje, principalul fiind natura lor hipoalergenica, fiind ideale pentru persoanele mai sensibile sau predispuse alergiilor.

Cand vine vorba de atributele si caracteristicile cautate la o saltea noua, trebuie tinut cont de faptul ca postura in care dormim influenteaza odihna, iar grosimea si rigiditatea saltelei intervin clar aici in procesul de selectie. Au trecut de mult zilele in care erau considerate bune pentru spate saltelele rigide. Din ce in ce mai mult sunt preferate si recomandate saltelele de rigiditate medie, mai ales saltelele cu spuma cu memorie ce castiga din ce in ce mai mult teren intre cumparatori. Astfel acum stiti ceea ce trebuie sa cautati in momentul in care vreti sa cumparati o saltea, puteti gasi o gama diversa de astfel de produse pe www.saltele-online.ro, veti putea alege aici ceea ce vi se potriveste necesitatilor, existand de asemenea si alte beneficii pe partea de livrare, consultanta si satisfactie in utilizare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ