Cel mai permisiv sistem de operare mobil

1
25

Android este unul din cele mai permisive sisteme de operare pentru mobil. Dezvoltat sub auspiciul Google si fiind oarecum open-source, android s-a facut remarcat astfel, ajungand astazi in unele din cele mai populare, cele mai cumparate si cele mai dorite smartphone-uri de pe piata.

Android-ul s-a facut la inceput remarcat prin usurinta navigarii pe care a oferit-o in primele telefoane touchscreen. Fiind o tehnologie nou, era nevoie de un alt tip de soft care sa permita acuratetea tastarii direct prin atingerea ecranului.

Google a speculat si a venit rapid cu unul din cele mai complexe astfel de sisteme de operare, Android. In scurt timp, evolutia telefoniei mobile a trecut la propriu prin acoperis. Cu o popularitate din ce in ce mai mare, smartphone-urile, telefoanele cu touch screen au devenit din ce in ce mai cautate.

Producatorii nu au dorit sa ramana in urma celor care produceau deja astfel de telefoane si mentinand pasul, au avut nevoie de un sistem de operare pentru astfel de dispozitive. Ei bine, Android era deja acolo ca solutie optima si poate ca acesta este unul din motivele principale pentru care a reusit sa devina atat de popular.

Sa ne amintim ca pentru inceput, lumea smartphone-urilor era dominata de Android asa ca cei mai multi dezvoltatori de softuri si aplicatii, lucrau pentru din ce in ce mai multe astfel de aplicatii pentru utilizatorrii de Android. Ulterior bineinteles au aparut si alte sisteme de operare pentru mobile insa erau oarecum in urma, private de tona de aplicatii disponibila in market-ul Android.

Desi foarte multi ca Apple iOS este mai bun decat Android, Android este in continuare folosit de cei mai mari producatori in domeniu, cu succes. Personal, sunt de parere ca Androidul pur si simplu nu are cum sa fie lasat in urma de nici un alt sistemd e operare pentru mobile.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ