Cele 3 orase medievale din Romania

0
66
orase medievale

Stim ca in timpul anului avem cu totii acea perioada de concediu pe care o asteptam pe tot parcursul acestuia. Multi dintre noi prefera doar anumite zone sau locuri. Majoritatea dintre noi, atunci cand spun concediu, se gandesc la mare sau la munte. De ceva timp o parte dintre oameni a renuntat la acest mod de a-si petrece concediile si a adoptat un noua “moda” –  aceea de a calatori. Chiar daca majoritatea prefera tarile straine, multi dintre noi nu au descoperit inca toate frumusetile tarii in care traiesc. Romania este o tara plina de bogatii, atat naturale cat si antropice.

Din multitudinea de orase pe care le regasim in Romania, unele s-au remarcat prin frumusetea lor. Majoritatea ies in evidenta in special prin cladirile istorice si stoicismul cu care acestea au rezistat atatia ani.

Din lista celor mai frumoase asemenea locatii gasim orasul Brasov. Acesta este o capitala de judet, situata in partea central-estica a Romaniei, la poalele varfului Tampa. Brasov este unul dintre cele mai incarcatw de istorie orase din Romania. Din punct de vedere al istoriei, ca si puncte turistice in Brasov poti vizita: Biserica Neagra, Cetatea Brasovului, Piata Sfatului, Muzeul Judetean, Piata Negustorilor etc. Doar o simpla plimbare pe strazile Brasovului te face sa te simti dintr-o alta epoca.

Sibiu este unul din cele mai frumoase orase din Romania primind in anul 2007 titlul de “Capitala Culturala Europeana”. Situat in inima Transilvaniei, Sibiul este un oras superb gratie arhitecturii superbe aparte. Sibiul a fost mereu un oras in dezvoltare continua inca din anii 1191 cand a fost considerate cea mai puternica cetate a Transilvaniei. In Sibiu se pot vizita: Palatul Brukenthal, Catedrala Evanghelica Sibiu, Pasajul Scarilor, Centru vechi cat si alte locuri minunate.

Sighisoara este unul din orasele medievale ale Romaniei. Este situat in Transilvania, in judetul Mures. Sighisoara a fost si el supranumit “Perla Transilvaniei” datorita arhitecturii sale remarcabile, a pozitiei dominante si a ambiantei geografice. In Sighisoara se pot vizita locuri precum cimitirul bisericii evanghelice, camera de tortura, sala de arme, salina Praid, satul scufundat Bezid. Orasul este remarcat si prin multitudinea de turisti ce sunt atrasi de festivalul medieval specific locului ce creeaza, de fiecare data, o atmosfera din Evul mediu.

Poti calatori in locuri frumoase si fara a parasi Romania!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ