Cele mai relaxante saltele

8
104

Inca nu s-au descoperit cele mai bune saltele din lume dar o sa va recomand doua modele care se afla printre cele mai bune.

  •  Saltele Ortopedice – Ele sunt realizate pe sistem cu arcuri biconice de tip Bonell, cu 5 inele, cu diametrul de 82 de mm. Pentru o rezistenta indelungata a elasticitatii, aceste arcuri au fost obtinute prin detensionare electrica. Fiecare dintre aceste saltele prezinta o rama laterala din otel de carbon de 3,5 mm. Intreaga structura este acoperita cu stofa Visco si are doua fete: una de vara, acoperita cu tesatura din bumbac si una de iarna, acoperita cu o tesatura dintr-un amestec de lana. Ambele tipuri de saltele sunt dotate cu 4 butoni laterali pentru o mai buna ventilatie.
  • Saltele Memory Foam – Ele sunt printre cele mai confortabile saltele din zilele noastre intrucat asigura o dispersare uniforma a punctelor de tensiune datorita materialului din care este confectionata. Materialul din care se confectioneaza saltele memory este de asemenea folosit si la confectionarea scaunelor pentru navetele spatiale. Salteaua va reactiona direct greutatii corpului preluand forma acestuia iar in urma utilizarii va reveni la forma sa initiala.

Dintre aceste doua tipuri de saltele, care credeti ca este mai potrivita ?

8 COMENTARII

  1. Eu tot pe cele clasice, ortopedice, merg.
    Nu știu… așa simt eu că dorm mai bine și nu mă trezesc cu dureri de ceafă sau spate.
    Pe cele foam am dormit când am mai fost în vacanțe, pe la hoteluri… și… parcă dormeam ciudat. O fi lipsa de obișnuință.

  2. As mai adauga si eu cateva puncte care pot fi de interes, daca nu stii care dintre cele doua tipuri de saltele ti se potriveste cel mai bine :) Intr-adevar amandoua modele sunt foarte bune, dar fiecare are preferintele lui. De exemplu, cele din memory foam sunt in special confortabile pentru cei care dorm pe o parte. In plus, saltelele memory minimizeaza efectul de balans pe care il au saltelele traditionale cu arcuri, o veste buna in special pentru persoanele care au un partener care se foieste in timpul noptii. Saltelele memory sunt si hipoalergice, fiind recomandabile persoanelor cu alergii. Insa, saltelele memory pot avea un miros specific atunci cand sunt nou achizitionate si chiar daca acesta dispare in timp, pentru unii poate fi deranjant. Iar unii pot considera ca este dificil sa isi schimbe pozitia de dormit, odata ce salteaua s-a conformat cu corpul aflat intr-o anumita pozitie. In ceea ce priveste intretinerea celor doua modele saltelele cu arcuri trebuie intoarse periodic (aproximativ la fiecare 3 luni), atat pe de o parte pe alta, cat si pe lungime. Pe de alta parte saltelele memory nu sunt asa de pretentioase, desi este recomandat sa le intoarceti si pe acestea din cand in cand.
    Sper sa va ajute la alegerea modelului de saltele :) Pentru un somn cat mai bun!

LĂSAȚI UN MESAJ