Constructii doar pe hartie

0
29

Specia umana este descrisa de fiinte creative. Am reusit sa proiectam haine de moda pentru noi insine, sa inventam focul pentru a ne incalzi si sa trimitem maimute in spatiul intunecat si sa moara in bezna cosmica. Insa, una din cele mai impresionante realizari ale noastre a fost dintotdeauna reprezentata de arhitectura. Nu e nevoie decat sa ne uitam la cele mai inalte cladiri din lume si putem obtine impresia ca oamenilor nu le mai ramane nimic sa inventeze. Insa nu toate ideile par a se ridica de la sol pentru a crea o constructie impresionanta. Uneori, unele constructii se afla inaintea timpului lor sau reprezinta ceva atat de impresionant, incat foarte multa lume reuseste sa nu accepte o astfel de creatie.

Tower Road Paris

In anul 1937, Parisul aproape ca a devenit casa unui turn inalt de aproape 700 de metri, cu o spirala care inconjura intreaga cladire pana in varful acesteia. Partea de sus trebuia sa fie reprezentata de un hotel, iar drumul de jos pana sus putea fi realizat prin intermediul garajului din interior, care putea gazdui pana la 400 de masini. Turnul nu a reusit sa fie construit niciodata, probabil pentru ca ar fi reusit sa sfideze orice cunostinta pe care am fi avut-o despre functionarea normala a unei cladiri.

Shimizu Mega-City Pyramid

Mega-orasul Pyramid reprezinta o piramida gigant care sa pluteasca peste Tokyo Harbor. Ar fi atat de mare incat ar putea gazdui un milion de oameni si atat de inalta incat ar putea incape un zgarie nori cu 100 de etaje. Ideea are sens in teorie- Japonia este un stat foarte aglomerat, iar unii arhitecti probabil ca au privit Tokyo Harbor si s-au gandit ca daca oamenii ar reusi sa traiasca in spatiul de deasupra solului, pamantul nu ar mai fi atat de aglomerat. Piramida ar trebui sa fie construita din cinci structuri stivuite una peste alta, iar fiecare va avea aproape aceeasi marime ca si Marea Piramida din Giza. Constructia finala ar fi de 14 ori mai mare decat cea din Giza. Daca se va construi, aceasta va fi cea mai mare constructie de pe pamant, atat de mare incat structura in sine se va rupe din cauza greutatii sale. Astfel, acest proiect va ramane in domeniul science- fiction, pana cand oamenii vor descoperi un material care sa sustina o astfel de constructie.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ