Copii cu autism au nevoie de scoala !!!

9
10

Ganditi-va ca acesti copii nu au nici-o vina ca s-au nascut cu autism. Si desi au probleme, in spirit de solidaritate ca oameni, ar trebui sa incercam sa ii ajutam sa se integreze in societate si cel mai important in scoli. Parintii acestor copii de cele mai multe ori au nevoie si de ajutor financiar pentru a reusi sa educe un copil cu autism, de aceea au nevoie de invatamantul de stat nu de scoli private unde sunt taxe mai costisitoare ca in scolile de stat.

Asociatia Invingem Autismul a demarat un proiect numit “Copiii cu autism merg la scoala” ce isi propune sa pregateasca pentru scoala 16 copii cu autism din Bucuresti, de varsta prescolara si scolara; instruirea a 30 de cadre didactice privind nevoile speciale ale copilului cu autism in procesul de integrare scolara; cresterea gradului de acceptare a parintilor de copii tipici, pentru a primi alaturi de ei copii cu autism.

Copiii cu autism merg la scoala” este unul dintre cele 149 de proiecte ramase in competitia lansata de Raiffeisen Bank, proiecte vizibile pe site-ul Raiffeisen Comunitati. Ca el sa fie infaptuit are nevoie de voturile voastre aici !!

9 COMENTARII

  1. bravo valentin, ma uitam ieri pe discovery si am vazut ca aceasta boala nu te poate lasa sa faci si cele mai elementare functii dar acesti oameni se pot concentra pe o anumita sarcina si pot avea rezultate de genii. in cazul acela era unul care canta la pian si spunea ca sunt numai 100 oameni cu autism si genii in muzica ca el

  2. Stii care este problema la noi …cei care au intradevar nevoie de akuto nu-i aude nimeni in schim sunt multi ce nu au nevoie de sprijin dar primesc ajutoare de la stat si eu am un frate cu handicap si le intarzie ajutorul ala de handicap ce nu acopera nici macar medicamentele…..cu lunile e normal sau nu….din pacate traim in Romania!

LĂSAȚI UN MESAJ