Cum alegi boilerul potrivit

0
42

 

Achizitionarea unui boiler potrivit pentru nevoile tale poate fi un proces dificil daca nu esti familiarizat cu domeniul instalatiilor. De aceea, inainte sa iei o decizie trebuie sa verifici care sunt principalele tipuri de sisteme, ce avantaje au si caror tip de locuinte se potrivesc. Un rol important il joaca si calitatea echipamentelor.  Pentru sisteme de incalzire si sanitare la cele mai ridicate standarde de calitate si performanta, verifica acest site.

Sursa: topinstall.ro

Marimea si tipul boilerului influenteaza cantitatea de energie pe care o consumi si modul in care poate fi incalzita casa si apa din locuinta ta. Un boiler combi este un incalzitor de apa si un boiler centrala termica intr-o unitate compacta.

Boilerele combi incalzesc apa direct din conducta principala atunci cand pornesti robinetul, deci nu este nevoie de un cilindru de stocare a apei calde sau de un rezervor de stocare a apei reci in mansarda.
Acest tip de boiler este de asemenea foarte eficient din punct de vedere al costurilor si al energiei, cum apa este incalzita instantaneu si nu trebuie depozitata intr-un rezervor. Un alt beneficiu este faptul ca apa calda este livrata la o presiune de alimentare, ceea ce inseamna ca poti obtine un jet puternic la dus, fara a avea nevoie de o pompa separata.

Sursa: topinstall.ro

Dimensiunile compacte fac boilerele combi perfecte pentru proprietatatile mici,  unde este putin sau chiar deloc spatiu. In plus, pentru ca nu este necesar un rezervor de apa calda, economisiti spatiu caruia ii puteti da o alta intrebuintare.  In plus, mai putine conducte inseamna de obicei un pret mai mic pentu instalare.

Exista si boilere care au nevoie de un rezervor pentru stocarea apei. Totusi, in sistemele majore de incalzie si apa calda componentele sunt construite in boiler, facandu-l mai repede si mai usor de instalat. De asemenea, acest tip de boilere sunt compatibile cu sistemele de incalzire a ape care folosesc energia solara si care au numeroase beneficii pentru pentru mediu, dar si pentru reducerea facturilor.

Avantajul lor principal este ca alimenteaza apa calda la orice numar de robinete in acelasi timp si sunt ideale pentru case care au mai mult de o baie. Nu este nevoie de rezervor la mansarda, deci nu consuma spatiu suplimentar si elimina grijile legate de scurgeri sau pericolul de inghetare. Este o alegere economica, iar componentele build-in fac instalarea mai rapida si usoara.

Boilerele obisnuite sunt ideale pentru casele care au deja incalzire traditionala si un sistem care este legat de o rezerva separata de apa calda. Aceste boilere ar putea fi optiunea potrivita pentru inlocuirea unui boiler existent daca proprietatea are un sistem de radiator mai vechi, care s-ar putea sa nu reziste la presiunea apei livrata de boilerele mai moderne.

Ele reprezinta o optiune potrivita in zonele unde presiunea apei este joasa si sunt ideale pentru casele cu doua sau mai multe bai, mai ales ca este de obicei recomandat pentru locuintele unde apa calda este pornita la mai multe robinete simultan. In plus, este compatibil cu sistemele solare de incalzire a apei, contribuind astfel la reducerea emisiilor de carbon si a costurilor la enegie.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ