Cum alegi un scaun auto

0
36

Da, vei spune si despre scaunul auto ca este oarecum o fita. In trecut nu exista asa ceva si cei mici au crescut foarte bine. Dar lumea a evoluat, lumea e diferita acum. Avem mai multe masini, le folosim zi de zi asa ca e musai sa ne luam toate masurile de siguranta in momentul in care vom transporta un copil cu masina.

Scaunul auto este musai, exact asa cum spune si legea. Uneori o secunda face diferenta si mai cu seama centura si masurile de siguranta pe care le iei. Cand vine vorba de copil este clar ca nu iti vei permite sa il pui in pericol asa ca un accesoriu de acest gen il vei cumpara. Insa ce model de scaun cu isofix sa cumpar este dilema multora, mai ales ca sunt atat de multe optiuni. Inevitabil vei avea anumite pretentii care se leaga de alegerea ta.

In primul rand, un scaun auto se alege in functie de dotari. Multi pun accent pe partea de brand, cu gandul ca acolo unde este vorba de un nume mare pe piata de profil calitatea este inclusa, fara doar si poate. Gandeste-te ca un astfel de scaun il vei folosi pana la o varsta de pana la 4 ani. Un timp destul de lung, asa ca ai nevoie sa ai in vedere fiecare detaliu.

Si daca tot intentionezi sa il folosesti atat de mult timp atunci ar trebui sa ai in vedere calitatea acestuia. Materialul trebuie sa fie moale, confortabil, sa nu implice aspecte ce tin de transpiratia pielii. Sa aiab centura de siguranta, una care sa nu implice din nou un slab nivel de confort – pentru copii aceasta centura este fixata peste umeri si intre picioare.

Tetiera si centura de siguranta ar trebui sa se adapteze in functie de caz, de la perioada la perioada. Asta inseamna sa nu schimbi scaunul la un interval. Pentru inceput cand il vei folosi exista poate si posibilitatea de a folosi o perna care sa amortizeze miscarile, un plus de confort pentru cel mic. Una peste alta, ai numeroase aspecte pe care sa le analizezi.

Nu in cele din urma, unii pun accent si pe design, pe culoarea scaunului auto. Pretul este si el un aspect definitoriu, ceea ce face ca bugetul parintilor sa isi spuna cuvantul. Deci, ce vei alege?

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ