Cum sa cureti blaturile de granit

1
14

Pentru multe persoane, granitul reprezinta un material durabil si extrem de usor de utilizat pentru diverse aplicatii. Dar daca vrei sa stiti cum sa curatati cu succes un blat de granit, cuvintele cheie sunt ordinea si prudenta. Roca de granit poate fi de fapt deteriorata de multe dintre produsele si tehnicile de curatare care de regula sunt extrem de sigure pentru alte suprafete din bucatarie. Nu trebuie sa fii un geniu pentru a curata blaturile de granit, trebuie sa fie ingrijite cu putina atentie. Daca urmati pasii prezentati aici, si veti fi satisfacuti de rezultatele.

Echipa http://www.granitpremium.ro/ a pregatit un ghid pentru intretinerea granitului.

1. Curatarea regulata a granitului: Una dintre cele mai usoare moduri de a curata placile de granit este o solutie de apa si detergent de vase. Trebuie sa tineti minte toturi, ca din cauza faptului ca granitul poate fi zgariat foarte usor, suprafata sa va trebui sa fie curatata cu o carpa de bumba sau un burete moale, nu abraziv. Inainte de a sterge suprafata, scurge bine carpa sau buretele, pentru ca granitul este o roca si absoarbe apa si astfel puteti sa ii patati suprafata (se poate decolora). Ca un ultim pas, va trebui sa uscati blatul, nu doar pentru a-l proteja de apa, dar si pentru a elimina urmele de pe suprafata sa, totul pentru a-i conferi acea stralucire superba.
2. Inlaturarea petelor: Nu intrati in panica, de cele mai multe ori, petele de pe suprafetele de granit pot fi curatate cu produse pe care le aveti deja la indemana in gospodarie. Indiferent de tipul de pata, incepeti cu putin bicarbonat de sodiu. Daca doriti sa curatati o pata cauzata de apa, amestecati bicarbonatul de sodiu cu peroxid de hidrogen. Pentru o pata cauzata de ulei, amestecati bicarbonatul de sodiu cu apa. Pentru fiecare tip de pata trebuie sa realizati o pasta destul de groasa pe care, mai apoi, sa o aplicati direct pe pata. Intindeti mixtura peste pete si apoi acoperiti cu folie de celofan, lipind foarte bine marginile. Lasati mixtura sa actioneze peste noapte, sau chiar cateva zile, inainte de a spala si a usca placa de granit.
3. Protejarea granitului: Cele mai multe instalatii de granit sunt protejate de un strat de etansare. In cazul in care ati incercat in repetate randuri sa indepartati petele si nu ati reusit, asta inseamna ca materialul de etansare nu isi mai face efectul asa cum ar trebui. In situatiile in care materialul de etansare nu mai actioneaza, petele de pe granit sunt greu de scos sau chiar imposibil. Cel mai bine este sa apelati la ajutorul unui profesionist pentru a va ajuta sa curatati petele.

In afara de blaturi de bucatarie din granit, granitul mai poate fi folosit si pentru alte obiecte, de exemplu pentru realizarea chiuvetelor din granit, monumente funerare de granit etc. Duritatea sa, frumusetea si unicitatea fiecarei piese de granit, fac din acesta alegerea principala.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ