Despre noul WordPress 3.9

0
18

gallerypreviewsDoar zile au trecut de cand cea mai noua versiune de WordPress, WordPress 3.9 a fost lansata in varianta beta. In acest articol vom discuta cateva din modificarile principale ce apar la populara platforma CMS.

Nota: WordPress 3.9 este in varianta Beta asa incat, anumite noutati ar putea sa nu fie incluse in varianta finala a versiunii.

Pentru a testa varianta beta, trebuie sa simulezi un server in PC-ul tau si sa folosesti pe site-ul instalat, plugin-ul WordPress Beta Tester.

Preview live pentru widget-uri cu Theme Customizer

De la noua versiune WordPress 3.9 veti putea sa vedeti live cum arata un widget pe care vreti sa-l integrati in tema, prin intermediul Theme Customizer. Partea cea mai interesanta este ca vei putea vedea totul in acelasi ecran. Nu va speriati, puteti sa aveti grija de widget-uri si prin vechea metoda din Admin.

Playlist-uri audio/video

Cu WordPress 3.9, poti crea playlist-uri audio/video si le poti poti folosi cu shortcode-uri,e xact in modul in care folosesti galeriile de imagini. Vei putea sa incarci mai multe fisiere audio/video si sa le adaugi intr-un playlist direct din uploader.

Editorul vizual in WordPress este bazat pe TinyMCE, editor open source. TiniyMCE a avut parte de un update major si WordPress va introduce acest update in platforma, odata cu WordPress 3.9. Focusat pe imbunatatirea experientei de scriere si editare, editorul va ofera de na noul update, posibilitatea de a vizualiza galeriile direct in interiorul articolului pe care il editati. Cel mai mult imi place faptul ca poti face drag-and drop unei imagini in editor si ea va fi automat incarcata.

In timp ce scrii articolul, poti sa schimbi marimea imaginii sau poti chiar sa o decupezi, folosind noua functie de crop introdusa. Urmeaza sa fie un update de zile mari si personal, cel mai incantat sunt de modificarile pentru editorul de text. De acum o sa-mi fie mult mai usor sa fac o multime de lucruri si imi voi automatiza si mai mult procesul de realizare de continut.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ