Despre Romania pitoreasca

0
14
romania

In luna decembrie, in unele zone din Romania, zone ca Maramures si Sighet in principal, oamenii de peste tot din zona costumati in straie populare specifice locurilor unde traiesc, vin din toate imprejurimile oraselor si a satelor si sarbatoresc sarbatorile de iarna, Craciunul si asa mai departe. Se organizeaza diferite concursuri in orase si in sate iar daca vrei sa traiesti ceva cu adevarat unic, acesta este locul in care ar trebui sa fii intr-una dintre aceste ierni geroase si frumoase romanesti.

In timpul primaverii, in special in jurul sarbatorii de Paste, poti vedea oameni imbracati in straiele lor populare colorate, ducand cosuri cu mancare pentru a fi binecuvantate de preotii de la biserica. Manastirile si bisericile din zona Maramuresului sunt de obicei foarte marete si au si niste clopote foarte mari care suna la sarbatori, nunti si inmormantari.

In Sapanta, un sat de langa Sighet, se afla Cimitirul Vesel din Sapanta, cimitir pe care il stie toata tara. In acest cimitir, toate pietrele funerare si crucile sunt impodobite de poeme si scurte relatari despre viata si povestile oamenilor care sunt ingropati aici. Este singurul astfel de cimitir din intreaga lume. Pentru asta si pentru multe alte lucruri putem sa fim mandri de tara noastra, Romania.

Marea Neagra este o mare intindere de nisipuri fine si aurii deosebite mai ales pentru a te bronza, de ape frumoase si limpezi si de o fauna si o flora minunata. Exista locuri care iti permit sa urci in susul coastei si sa cobori pe litoral. Aici poti gasi tot felul de hoteluri si locuri minunate pentru vacante. Dintre toate statiunile de pe malul marii, ai de unde alege a te caza intr-un concediu la mare.

Cu locuitorii sai prietenosi si cu atat de multe locatii demne de vizitat si de care te poti bucura in voie, Romania are cate ceva pentru fiecare dintre noi, turisti sau localnici deopotriva.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ