Destinatii de vis din Europa

10
21

Astazi o sa va prezint 4 destinatii de vis din Europa. Incepand cu:

  • Roma – Amplasat intre nordul si sudul Italiei si renegat de ambele, Roma este poate capitala perfecta pentru o tara ca Italia. Odata resedinta unui mare imperiu si mai tarziu a papalitatii, care conducea dominioanele de aici cu o mana rece si autocratica, este inca vazut ca un loc oarecum separat de aparatul guvernamental care conduce tara.  Cu ruine de peste 2000 de ani Roma este cel mai fascinant oras istoric din Europa.

Obiective turistice din Roma:

Colosseumul, Castelul Sant Angelo, Muzeul Galleria Borghese, Bilbioteca Casanatense, Muzeul Vatican, Fantana Trevi, Forumul Trajana si multe altele pe care nu o sa le descoperiti daca nu va luati o vacanta cat mai lunga in Roma.

  • Venetia – Orasul in care mereu cineva are grija de detalii. Avand cele mai multe opere de arta pe metru patrat din lume, ati putea crede ca orasul ar putea s-o lase mai moale, poate chiar sa se culce pe laurii victoriei. In ingustele strazi, veti vedea artizani ce cioplesc pantofi decorati precum pasarile din laguna, bucatari care prepara feluri de mancare de patru stele pe plitele lor, si muzicieni care tarasc violoncele din secolul XVIII catre concerte baroce fascinante, interperetate cu bravari in stil punk – rock. Dupa cum puteti vedea, toti romanticii din secolul XIX au inteles gresit. Venetia nu este destinata unei decaderi gentile. Beneficiarii miliardari si bienalele desavarsite umplu toate acele vechi palate cu opere restaurate si exemplare de arta si arhitectura contemporana care te lasa cu gura cascata, iar galeriile din spate si expozitiile artizanilor ies in evidenta in umbra lor.

Obiective turistice in Venetia:

Bazilica San Marco, Canalele Venetiei, Carnavalul venetian, Case venetiene, Statia Mestre, Podul Rialto si nelipsitele plimbari cu gondola.

  • Viena – Capitala Austriei, cu cladiri in stil baroc ce a fost vreme de secole centrul Imperiului Habsburgic. Mostenirea culturala a orasului e in mare parte muzicala, mari comporzitori precum Strauss, Brahms, Beethoven, Schubert, Haydn si Mozart au trait si au concertat aici. In zilele noastre, Orchestra Filarmonica din Viena si Opera de stat, mentin vie traditia orasului, sustinand mai multe concerte de muzica clasica decat in oricare alt oras al lumii.

Obiective turistice in Viena:

Parcul de distractii Prater, Palatelele: Hofburg, Belvedere, Schonbrunn, Parlamentul austriac, Piata Maria Tereza, Primaria Viena si neaparat o plimbare cu trasura prin oras.

  • Praga – Capitala Cehiei , este una dintre cele mai populare destinatii din Europa de est. Turistii sunt in principal atrasi de frumusetea „fizica” a orasului, arhitectura acestuia veche de peste 600 de ani, s-a pastrat intr-o stare excelenta, parca neatinsa de razboaiele ce au ravasit continentul. Centrul orasului a fost desemnat de UNESCO Patrimoniul Mondial, si merita sa fie explorat indeaproape, fiind practic un imens muzeu in aer liber.

Obiective turistice in Praga:

Piata veche (Stare Mesto), Biserica Tyn, Podul Charles, Carlsbad , Biserica Loreta, Raul Vltava, Piata Wenceslas, Castelul si catedrala Sfantul Vitus, Memorial Jan Huss si multe altele.

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ