Din drag de copilarie – jucarii la fiecare etapa de varsta

0
33

La fiecare etapa de varsta, copilul are nevoie de jucarii. Aceasta lume ii defineste in primul rand copilaria insa dincolo de placerea jocului exista si o parte educativa ce nu trebuie omisa. Asa ca, avand un dublu scop pana la urma, ceea ce tine de jucarii devine interes atat pentru parinti cat si pentru copii.

Jucarii din primii ani de viata

Jucariile fac parte din vietile noastre inca din vremurile cand nu putem aduna amintiri. Colorate si atractive, acestea sunt special create pentru cei mici pentru a potoli plansul, pentru a satisface nevoia de a musca acolo unde dentitia incepe sa apara si asa mai departe. Din primii ani de viata, jucariile sunt destinate sa ne educe doar ca nu ne dam seama. Asa invatam despre culori si sunete, despre forme si ce senzatii ai cand atingi diverse obiecte. In creierul unui copil se fac corelatii pe care nu le putem sti insa formeaza si acutizeaza simturi.

Pe masura ce anii trec se pare ca jucariile devin mai interesante si mai complexe pentru ca si capacitatea unui copil se modifica. Intervin pretentiile daca se poate spune astfel, pentru ca jucariile sa satisfaca nevoia de a petrece timp de calitate. Asadar parintii se conformeaza si incep sa cumpere jucarii cu sunete si tot soiul de activitati, introducand pe cel mic in lumi diverse.

Si pentru ca nu ne oprim din a invata cate ceva in plus, pentru ca ne place noul, in timp descoperim si jocurile cu si despre construit sau strategii, ceea ce ne pune mai mult mintea la contributie. Orice adult admite asta si isi da seama ca pana si pentru sine jucariile sunt uneori provocatoare.

Sa stimuleze creativitatea si sa te ajute sa te descurci in diverse situatii, sa descoperi mai multe despre lumea din jur, jucariile au un scop bine definit. Asa ca le dorim la orice varsta. Cu o astfel de gama atat de diversa, nu este de mirare ca am inceput sa fim tot mai preocupati si de ceea ce inseamna tipul de material din care se realizeaza o jucarie si care sunt implicatiile; asta pentru ca in functie de varsta trebuie sa vina si capacitatea unui copil de a manui o anumita jucarie. Una peste alta, ne insotesc inca din primii ani de viata – te-ai gandit la ele din acest punct de vedere, ca sunt ca si cei mai buni prieteni din viata ta?

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ