Efectele sanatoase ale unei plimbari

0
35

foto-zeci-de-clujeni-au-iesit-la-plimbare-gradina-botanica_0  Fie ca alegi sa faci o plimbare pana la o prietena care sta la 15 minute distanta de tine, fie ca ai iesit cu copilul la plimbare sau doar iti place sa te plimbi in aer liber pe inserat sau la rasaritul soarelui, sau ai scos catelul la aer acest gen de miscare prinde bine atat pentru corp, cat si pentru minte. Cunoscut ca un proces de reflectare a propriilor ganduri, plimbarea este mijlocul prin care ne relaxam mintea si muschii corpului in ideea de a avea o mai buna dispozitie, o mai buna stare de spirit sau poate doar ne place sa ne plimbam fara nici un scop.

Plimbarea a fost si este benefica organismului, iar atunci cand este realizata in aer curat, de munte sau de mare, aceasta are efecte majore asupra noastra. Ne ajuta la intarirea musculaturii, prin faptul ca stimuleaza circulatia sangvina si elibereaza organismul de toxine, fiind un exercitiu foarte ieftin in cazul fumatorilor sau dupa perioada sarbatorilor.

Plimbarea in aer liber atenueaza anemia, lucru de mare folos in cazul persoanelor anemice, deoarece inima si creierul sunt organele care au cel mai mult de suferit in urma unui transport deficitar de oxigen. De asemenea, previne spasmofilia si osteoporoza la persoanele varstnice si nu numai. Stationarea in casa pe timp de iarna nu este chiar benefica, de aceea medicii recomanda ca o plimbare de cel putin 15 minute  ajuta la fixarea calciului in oase.

Remediu in tratarea usoarelor depresii, plimbarea pe timpul iernii este mai bogata din cauza aerului mai rece, care contine ioni negativi, iar expunerea regulata la actiunea acestora poate trata depresia de sezon. Un alt efect al unei plimbari sanatoase il constituie tonifierea sistemului imunitar, astfel incat vom fi mai putini predispusi la contractarea microbilor din mediul natural, iar cel din urma efect este cel de tratament in cazul oboselii cronice, pentru ca o plimbare poate trata starile de moleseala din timpul verilor si pot invigora organismul in timpul iernilor. S-a constatat ca mersul pe jos imbunatateste calitatea somnului, aspect deosebit de important pentru cei care se simt mereu obositi.

 

 

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ