Eforturi omenesti de salvare a Pamantului

0
14
eforturi eco
eforturi eco

Curatarea cailor navigabile. Caile navigabile se infunda cu toate acumularile de deseuri naturale si din cauza cresterii excesive de plante, dar de asemenea si de aruncarea de gunoaie menajere de catre oameni la nimereala. Curatarile periodice previn astfel infundarea si inundarea tarmurilor si linmanelor de uscat si protejeaza de asemenea multe ecosisteme.

Eforturi de reimpadurire. Zonele extinse care au suferit de despaduriri pentru culturi, pasuni si asezari umane sunt reimpadurite cu specii de plante indigene pentru a ajuta la restabilirea echilibrului ecologic al mediului inconjurator.

Descoperirea de surse de energie regenerabile. Combustibilii bio creati din etanolul si uleiurile derivate din plante sunt folositi pentru reducerea dependentei noastre de rezervele de petroluri care se diminueaza rapid. Turbinele de vant si generatoarele de energie solara pot ajuta la atingerea nevoilor de electricitate locala si preiau putin din incarcatura retelelor de energie electrica.

Dezvoltarea surselor locale de alimente. Sistemele locale de alimentare se bazeaza pe o retea de ferme mici si de obicei personale. Sprijinirea pietelor fermelor locale si programele ca sprijinul agriculturii comunitare doboara amprentele negative ale carbonului individual si incurajeaza dezvoltarea unei economii locale sanatoase. Din ce in ce mai multi oameni incep sa isi creasca propriile alimente in mod natural acasa mai mult din cauza costurilor tot mai crescute si a intereselor reinnoite legate de durabilitate si de sanatate.

Utilizarea tehnologiei pentru reducerea poluarii. Avansurile tehnologice sunt utilizate acum pentru a ajuta la controlul si remedierea poluarii. Asta include si sistemele de filtrare nanotehnologice care purifica apa de baut,  materialele absorbante si culturile bacteriene care digera uleiurile pentru a curata scurgerile de petrol si de uleiuri chimice, si combustibilii cu sulfuri scazute si filtrele eficiente de carbon pentru a reduce poluarea aerului.

Exista unele cai majore prin care putem ajuta la stoparea poluarii mediului si scaderea imapctului negativ al nostru, oamenii, asupra mediului inconjurator. Din fericire, nici unul dinter acestea nu sunt greu de pus in aplicare de noi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ