Evenimente „dezbracate” din jurul lumii

0
34

Unii oameni prefera sa se imbrace, insa, in mod suprinzator, exista din ce in ce mai multi oameni care prefera sa faca diverse activitati in pielea goala, fara nicio haina pe ei. Ei bine, goliciunea este un aspect sarbatorit in aproape toate colturile lumii, organizandu-se fel de fel de evenimente celebre in care astfel de oameni pot sa se distreze si sa uite de inhibitii.

Festivalurile goliciunii

Cursa dezbracatilor- Spania- acest eveniment se desfasoara in Pamplona, Spania si are loc cu doua zile inainte de cursele cu tauri. Evenimentul a avut loc, pentru prima data in anul 2002 si a fost sprijinit de mai multe grupuri non-profit de protectie a animalelor, printre care PETA- care nu este de acord cu evenimentul cursei de tauri, sustinand ca este o cruzime fata de animale. In cursa dezbracatilor, oamenii alearga goi, purtand pe cap doua coarne realizate din plastic.

Festivalul „Body Painting”, Austria- festivalul extrem de cunoscut a luat fiinta in anul 1998, din dorinta lui Alex Barendregt. Astfel, evenimentul are loc in fiecare an in luna iulie in Portschach, Austria, devenind un fel de centru al artei bodypainting. Festivalul atrage foarte multi artisti din lume, din peste 40 de tari, dar si modele sau mii de turisti curiosi.

Campionatul European al dezbractilor, Germania- jucatoarele feminine au dat dovada de curaj in anul 2013, cand a luat nastere si acest campionat. Echipele de pe intreg continentul s-au intalnit pentru un turneu, in Germania. Astfel, echipele de femei jucatoare de fotbal din Italia, Franta, Suedia si Germania se intalnesc in fiecare an pentru a juca fotbal. Pentru a se diferentia in functie de echipa, jucatoarele poarta ciorapi pana la genunchi, in culori specifice.

Ziua mondiala a gradinaritului dezbracat- World Naked Gardening Day (WNGD) este un eveniment anual care se sarbatoreste in luna mai. WNGD a fost fondat si organizat de catre Mark Storey, editor la revista Nude & Natural, ca si proiect de exprimare a libertatii corpului. Primul eveniment de acest gen a avut loc in anul 2005 si, acum, se sarbatoreste in prima zi de duminica a lunii mai.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ