Femeile si perioada fertila

5
25

Intr-o discutie pe care am auvt-o cu o tipa zilele trecute am ramas surprins ca nu prea stia ce este perioada fertila, si sincer nu ma asteptam la asta. Consider ca orice femeie care si-a inceput viata sexuala ar trebui sa stie mult mai multe despre ce se intampla cu corpul ei in timplul unei ciclu menstrual. Datorita faptului ca perioada fertila este acea perioada in care o femeie poate ramane insarcinata daca are un contact sexual neprotejat, cunoasterea cat mai precisa a perioadei in care este fertila o poate scapa de stres si de o posibila sarcina, putand astfel sa aplice o contraceptie mult mai eficienta.

Din punctul meu de vedere o femeie care nu face eforturi sa isi cunoasca corpul are o mare problema si este foarte posibil sa fie neglijenta si in alte aspecte cum ar fi bolile cu transmitere sexuala sau igiena intima, si prefer sa evit sa am relati cu o astfel de femeie. Pentru ca astfel reduc riscul de a o lasa insarcinata  fara sa vreau sau sa ma aleg cu vreo boala. Cred ca si un barbat care se respecta si isi respecta iubita ar trebui sa stie care este treaba cu ciclul menstrual, menstruatia si perioada fertila, astfel incat sa evite pe cat posibil orice situatie jenanta. Intr-o discutie deschisa (asa cum e normal intr-o relatie normala) poate afla care sunt parametri ciclului menstrual al iubitei si sa calculeze singur cand va avea menstruatie si cand este fertila.

Acum orice femeie care vrea sa stie care ii este perioada fertila nu trebuie sa se chinuie sa mai calculeze, daca stie cand a inceput ultima menstruatie si care este durata medie a ciclului menstrual poate foarte simplu sa apeleze la un calculator perioada fertila online si sa afle cand va incepe urmatoarea menstruatie si cand este fertila. Un astfel de calculator are o precizie mare in cazul femeilor care au un ciclu menstrual regulat, in cazul femeilor care au ciclul neregulat precizia acestui calculator scade, si acesta da o marja mai mare a perioadei fertile.

5 COMENTARII

  1. Este normal si firesc ca o femeie sa stie cand este in perioada fertila si cand nu. O femeie trebuie sa stie multe, cred eu ca prea multe si in plus sufera la fel de mult.

  2. Re. barbatul care se respecta si isi respecta si iubita si se amageste ca este OK sa faca sex neprotejat cu ea daca sunt intr-o relatie „exclusiva” de mai lunga durata: ce te faci daca iubita ia initiativa si-ti cere sex tocmai atunci cand ai calculat tu ca e perioada ei fertila ? (De obicei libido-ul femeinin este mai crescut TOCMAI in perioadele alea fertile, si, invers, in perioadele cand barbatul cu calendarul indrazneste sa isi riste sansele, de obicei pe ele le doare capul !)

    P.S. Pt. cei carora le place sa-si calculeze sau sa-si planifice diverse sanse, mai exista si o variatie sezonala de libido, el fiind mai mare toamna decat primavara.

LĂSAȚI UN MESAJ