Gandurile negative nu sunt chiar atat de negative

0
46
ganduri negative

Suntem de parere ca daca avem ganduri negative sau rele, noi insine suntem oameni rai, in timp ce daca am avea ganduri pline de pozitivitate, credem ca suntem oameni buni. Din aceasta cauza, ar fi bine sa ne gandim mai bine la urmatoarea idee: gandurile negative nu sunt rele deloc.

Din moment ce acesta e numai un joc, ar trebui sa lasam in urma toate activitatile de formare sociala in legatura cu ceea ce suntem noi, atunci cand suntem buni si atunci cand nu suntem, caracteristici pe care le-am primit de-a lungul istoriei noastre personale. Putem experimenta momentele neplacute de despartire, de exemplu, si, de asemenea putem avea sentimente puternice atunci cand citim urmatoarea fraza: gandurile mele negative nu sunt rele deloc.

Un joc cu ganduri

Suntem invitati sa ne jucam cu aceasta idee, si anume acea de a nu ne imagina un viitor mai luminos atunci cand gandurile negative ne inconjoara. Acele idei despre un viitor imaginar sunt acelea pe care avem tendinta de a le folosi, in mod regulat, in ideea de a gasi o cale de scapare, o scara care sa iasa din ceea ce credem noi ca este o campie abisala.

Astfel, gandurile negative nu sunt ganduri rele. Influenta mediului in care traim are un efect uimitor asupra sistemului nostru actual de valoare sociala si morala. Daca un gand este judecat ca fiind negativ – de catre societate – putem ajunge la concluzia ca emotiile sunt declansate de gandurile negative, si nu de gandul in sine.

Insa, gandurile negative se pare ca ne-au patruns mintea intr-un fel sau altul, dar, in curand, acestea vor reusi sa ne elibereze constiinta si ne vor elibera din captivitate. Gandurile negative ne ajuta in drumul nostru catre o existenta reala umana si, la finalizarea misiunii lor, aceste ganduri ajung sa ne paraseasca.

Predictiile asupra a ceea ce s-ar putea intampla mai rau, chiar daca nu va fi asa, sunt frecvente. Problema este ca mintea noastra este atat de puternica, incat poate sa transforme lucrurile teribile la care ne gandim, in realitate, astfel ca un gand negativ ar trebui sa ramana doar un gand, si sa nu isi gaseasca drumul in realitatea noastra.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ