Girafa care sufera de leucism uimeste lumea

0
46

Fa cunostinta cu Omo, girafa alba care sufera de leucism, fiind denumita dupa celebrul brand de detergent- OMO. Ecologistul si fondatorul Wild Nature Institute, Derek Lee este cel care a surprins girafa minunata intr-o serie de fotografii uimitoare.

Initial, Derek Lee a vazut girafa in cursul anului trecut in Parcul National Tarangire, Tanzania, si a fost suficient de norocos sa se intalneasca cu ea in aceasta luna. Dr. Lee a explicat ca girafa Omo sufera de o boala genetica numita leucism, nu albinism. „Leucismul apare atunci cand unele sau chiar toate celulele de pigment- cele care dau culoare pielii- nu reusesc sa se dezvolte in timpul diferentierii, astfel ca o parte din suprafata corpului nu este capabila de a produce pigment. O modalitate prin care se poate face diferenta dintre albinism si leucism este aceea prin care indivizii cu albinism sufera de o lipsa totala de melanina, inclusiv la nivelul ochilor, astfel ca rezulta o culoare rosie din cauza vaselor de sange care stau la baza”- sustine acesta.

Girafa Omo

Potrivit ecologistului care a descoperit-o, girafa este o femela in varsta de 15 luni, ceea ce inseamna ca a trecut de perioada de vulnerabilitate, atunci cand putea fi prada usoara pentru lei sau hiene. Cu toate acestea, Lee a avertizat ca amenintarea la adresa girafei ar putea veni din alta parte: braconaj sau vanatoare. „A fi atat de alba si de vizibila ar putea reprezenta un dezavantaj in fata pradatorilor vizuali, cum ar fi braconerii, care sunt ucigasi fara discernamant. Este ilegal sa omori girafe in Tanzania, din moment ce este animal national, insa piata ilegala nu tine cont de acest lucru. Din pacate, toate girafele- nu doar cele care seamana cu Omo- sunt amenintate de braconaj”.

Din fericire, Omo traieste intr-un parc national, in care are mai multe sanse de supravietuire, multumita eforturilor anti-braconaj care s-au dezvoltat in zona.

Blogger: Cristina M.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ