In Barcelona

1
13
Barcelona
Barcelona

Limba evidenta care este vorbit in Barcelona este spaniola, binenteles, insa exista si o alta limba nativa de aici si aceea este…catalana. Catalana si spaniola sunt adeseori interschimbate intre oamenii din Barcelona, insa inainte de a inta in panica, fii constient ca sunt multi vorbitori de limba engleza acolo la fel de bine ca si de limba spaniola.

De fapt, in legatura cu transportul, ai parte de cateva categorii principale de transport, inclusiv si trenul, autobuzul, taxiurile si sistemul de metroui. Metroul este una dintre cele mai populare alegeri in ceea ce priveste  transportul, deoarece in acest caz trebuie sa astepti doar cateva minute sau mai putin pentru ca urmatorul metrou sa vina.

Insa nu te supara ca vei astepta si o poti lua chiar si pe jos. Atunci cand te plimbi pe strazile orasului, vei putea descoperi comori ascunse la fiecare colt si Barcelona este plina de o arhitectura care iti taie respiratia. Foloseste-te de o harta ca sa iti gasesti calea prin oras.

Alte sfaturi generale:

  • Asigura-te si ia la tine mereu un act de identificare inclusiv un buletin cu poza. Sau ai putea avea la tine si carnetul de conducere, insa cel mai bine ar fi sa ai pasaportul sau o fotocopopie a acestuia. Niciodata nu stii cand va trebui sa arati un act de identificare si cand ti-l va cere vreo cineva de la securitatea nationala, asadar fii pregatit tot timpul!
  • Nu bea apa. Cel putin, nu pana cand aceasta este imbuteliata. Apa din Barcelona nu are o reputatie prea buna si se stie ca nu are un gust prea placut, altfel ar fi placut sa bei daca iti doresti.
  • Imbraca-te destul de comod oriunde ai merge in Barcelona, cu exceptia catorva restaurante mai elegante. Oricum, nu-ti uita papucii si nu incerca sa intri in baruri si cluburi de noapte cu un tricou fara maneci. Este posibil sa nu-ti fie permis sa intri.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ