Inventiile lui Leonardo da Vinci

0
409

 

Daca cineva este un inventator, nu se poate opri numai la o singura inventie. Ar fi o situatie asemanatoare cu consumul unei singure felii de chips si atat. Cine ar face asta? Un inventator adevarat nu se poate abtine sa nu vada noi oportunitati in locurile unde altii vad lucruri normale, pe care le vad zi de zi. Deci, un inventator face astazi un lucru, si in urmatoarea zi altceva. Ar putea ca nu toate inventiile sa functioneze, iar unele ar putea avea mai mult succes decat si-ar fi propus inventatorul.

Arbaleta gigant – Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci a reusit sa isi obtina reputatia de inventator in ciuda faptului ca cele mai multe din creatiile sale nu au reusit sa treaca de stadiul de proiect, astfel ca inventatorul s-a limitat la desene si planuri pe hartie. Unele din aceste modele au devenit extrem de faimoase in ciuda faptului ca niciodata nu au fost construite, iar exemplele sale contin o multime de aparate de zbor. De asemenea, Leonardo a proiectat un aparat tipic pentru razboi: un vehicul asemanator unui tanc blindat si o arbaleta gigantica destul de ciudata.

Acest lucru ar fi putut fi una din cele mai practice inventii ale lui da Vinci. Design-ul a folosit sase roti pentru a asigura mobilitatea inventiei. Lemn subtire a fost utilizat pentru ca arcul in sine sa poata asigura flexibilitatea aparatului. Da Vinci a fost de parere ca intimidarea era o componenta vitala a proiectului, iar scopul arcului gigant era acela de a speria oamenii, mai degraba decat sa-i omoare. Si, dupa cum se pare, constructia unui prototip a aparatului gigant este posibila, cum s-a dovedit si in anul 2010, la un show realizat de catre Discovery Channel.

Alte inventii ale lui da Vinci

Podul rotitor. Sistemele de lupta si armele militare i-au suscitat imaginatia marelui inventator. El a construit un sistem simplu de traversare a apelor, care se demonta dupa ce trupele il foloseau. El putea fi folosit ulterior, in acelasi scop, fara ca inamicii sa il poata utiliza la randul lor.

Tunul cu trei tevi. Aceasta idee a ramas doar la faza de proiect, fiind privita cu scepticism de catre oficialii militari ai vremii. In ciuda utilitatii masinariei, ea nu a trecut de faza de schita.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ