Joburi ciudate ce nu existau in trecut

0
21
job modern
job modern
job modern
job modern

O cariera care a trait cele mai multe schimbari in cadrul ultimilor 20 de ani este tehnologia. Exista joburi in ziua de azi care nu au existat deloc in anul 1900 de exemplu, cum ar fi a face posibila vizionarea filmelor online pentru milioane de oameni sau lectiile de viata online in aproape orice disciplina.  Anumite alte joburi au aparut de asemenea de curand  si nimeni nu ar fi putut sa le prezica aparitia. Uite care sunt cateva dintre acestea.

Daca obtii jobul unui Tagger la compania media Netflix, vei aparea le munca in fiecare zi si vei urmari filme si seriale televizate inainte ca acestea sa fie disponibile pentru telespectatori. Suna a ceva ideal, a-ti petrece multe ore si vazand atat de multe productii noi si avand parte de o acomodare grozava.

Exista insa un dezavantaj: Nu tu decizi ceea ce vei viziona, ci Netflix. Tu urmaresti ceea ce iti ofera ei  si preferintele tale personale nu sunt luate in calcul. Jobul tau este de a eticheta filmele si programele de televiziune prin desemnarea acestora in cadrul unei categorii sau unui gen de productie cinematografica.

Filmele pe care le vei vedea pot fi de la animatii pentru copii pana la concerte de heavy metal, pana la filme horror si pline de sange si pana la ultimele filme de actiune si drama, insa nu este la alegerea ta sa alegi ceea ce iti este dat sa vezi si sa clasezi. Cu toate ca Taggerii claseaza fiecare film in functie de ghidurile care explica exact cum se determina un gen, acestia nu pot sa le claseze ca bune sau rele in felul in care un critic de film ar face-o.

De exemplu, acestia vor evalua nivelul de violenta ca parte din categoriile in care trebuie sa se claseze filmul sau programul, asadar Netflix poate plasa filmul sau show-ul in cauza pe pagina special creata de pe site-ul sau. Pentru cei mai multi Taggeri, aceasta este o treaba part-time care poate merge de la cateva ore pe saptamana la cateva ore pe zi, insa nimeni nu s-a plans de asta pana acum.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ