Joburile de viitor

2
19

Astazi o sa scriu un articol legat de viitorul fiecarui adolescent, care inca nu s-a decis ce sa faca cu viatza lui, unde sa dea mai departe, daca vrea sa se duca la o facultate, daca vrea a se angajeze, si asa mai departe.

In primul rand daca stiti ca aveti capacitatea de a invata, si puteti sa faceti o facultate va recomand din tot dinadinsul sa o faceti. Nu faceti facultatea doar ca sa ziceti ca faceti o faculte, ci mai degraba ca invatati ceva din toate acele studii. Eu in prezent studiez un liceul de economic, in care se studiaza tot ce tine de economie cum ar fi : contabilitatea, marketing-ul, planificare, organizare operationala, matematica, asigurari si etc, si pot spune ca in viitor as vrea sa continui cu economie pentru ca este o meserie de viitor. Cu un ASE si cu putina munca, pot ajuge la o banca puternica cu un salariu mare chiar daca sunt la inceput.

Sunt diverse banci care fac angajari imediat dupa ce un absolvent termina facultatea de ASE finante banci  de exemplu. Daca nu doriti sa mai faceti o facultate puteti foarte simplu sa va angajati daca puteti, bineinteles se gaseste de facut orice, numai sa fi tu bun. In constructii se poate angaja oricine care este capabil sa duca la finalizare un anumit proiect dat de seful lor.

Cunosc pe cineva care a studiat intr-un liceul foarte bun, si a luat o medie la bac de peste 9, felicitari pentru aceasta realizare. Ea in prezent studiaza la o facultate cu limba franceza in exces daca putem sa ii spunem asa, pentru ca ea asta doreste sa se faca, sa se angajeze undeva ca traducator. Cunosc multa lume care se ocupa de asa ceva, si am gasit si un link pe google cu asa ceva. Este vorba de site-ul http://birou-de-traduceri.ro . Aici am gasit tot felul de servicii prin care puteti sa castigati multi bani, dar trebuie sa cunoasteti cel putin o limba straina.

Deci, ca sa fiu mai inteles in aceasta perioada nu e bine sa zici ca functioneza nu stiu ce meserie, pentru ca peste ani nu va fi la fel. Cel mai important lucru este sa faci ce iti place, apoi poti sa te muti unde vrei.

 

2 COMENTARII

  1. Buna Vali,
    Am inteles ca esti la liceu,deci foarte tanar si te pregatesti sa inveti ca sa te angajezi si unde? la o banca daca se poate!
    Parerea mea o optiune total gresita,vei vedea mai tarziu,de ce? uita-te putin la cei din jurul tau ,angajati si/sau pensionari? Chiar nu realizezi praful de pe ei si cum se folosesc altii de ei sa le unfle balonul? Ai o sansa uriasa cu net-ul,lasa naibii angajarea si construieste-ti propriul drum ,pentru ca se poate,crede-ma cu munca si perseverenta te poti salva.
    Fii atent,faza cu avantajele tineretii va dispare cand nu te astepti.In alta ordine de idei te apreciez pentru site-ul tau,tine-o tot asa ,pentru ca faci bine.

LĂSAȚI UN MESAJ