League Of Legends- Partea 4

0
7

Astazi, asa dupa cum am promis, vom vorbi despre mid laner, jungler si support. In general, toate rolurile dintr-o echipa sunt important insa mid laner-ul este responsabil cu un burst imens de damage. Astfel, daca reuseste sa ajunga la adc-ul echipei adverse, il poate distruge in doar 1 secunda cu un combo de speluri, mai ales in late game.

Pentru ca in general este un campion de ability power si pentru ca este capabil de un damage atat de mare, este la randul lui foarte usor de omorat, atat de mid laner-ul echipei adverse cat si de adc, daca apuca sa loveasca de cateva ori. Din nou, treaba lui este sa se pozitioneze foarte bine si sa gaseasca momentul oportun de a ajunge la un campion usor de omorat cum ar fi un adc, un midlaner sau un support.

I am support
I am support

Mergem mai departe la jungler. Treaba lui este sa farmeze in jungla si sa isi ajute echipa la momente oportune prin gank-uri. Ce sunt gank-urile? Gank-urile sunt momente in care junglerul intra pe un lane. Astfel, daca lane-ul echipei adverse este pusat, junglerul va avea sanse foarte mari sa ajute la realizarea unui kill. Daca de exemplu vine pe bot unde sunt cate doi campioni, lupta se poate transforma rapid intr-un 3 versus 2. In general, in acest meta, junglerii se fac tanky, pentru a rezista cat mai mult in fata si pentru a-si proteja adc-ul si midlaner-ul.

Ajungem in final si la support. Desi nedorit de foarte multa lume, suportul are un foarte important rol in compozitia unei echipe. El asigura mare parte din vizibilitatea pe harta, de cele mai multe ori are foarte mult cc (crowd control) si poate imobiliza un campion din echipa adversa. Intrucat trebuie sa cumpere in interesul echipei (warduri si iteme), el nu va avea nici foarte multa viata nici dmg asa incat va fi mereu urmarit de midlaner pentru un kill usor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ